Podle Pedrosy ještě není nový motor Hondy ideální

Podle Pedrosy ještě není nový motor Hondy ideální

Všechny překvapilo, jak rychle se Casey Stoner dokázal po letech strávených v sedle Ducati znovu adaptovat na Hondu, Australan chválil výkon motoru a ovladatelnost stroje, ale Dani Pedrosa jeho nadšení tolik nesdílí.

Stoner v roce 2011 vytvoří spolu se současnými jezdci HRC Danim Pedrosou a Italem Doviziosem tříčlenný tovární tým Hondy. Poprvé od roku 2006 si během testu ve Valencii vyzkoušel osmistovku RC212V a na zimní dovolenou odjížděl s druhým nejlepším časem dvoudenního testu královské kubatury.

Samozřejmě ani on něco podobného nečekal a po testech vyjádřil svou spokojenost zejména s motorem Hondy, který má dle jeho slov ve srovnání s Ducati mnohem plynulejší distribuci výkonu a je také méně agresivnější, což mu umožňuje dosahovat vyšší rychlosti v zatáčkách.

Dani Pedrosa, který v tabulce časů skončil pátý, ale s jeho pohledem na současnou pohonnou jednotku nesdílí stejné nadšení, protože podle Španěla je RC212V zatím až příliš agresivní. „Nevím jak je na tom Ducati, ale vzhledem k Yamaze jsme zatím až příliš agresivní a to jak při akceleraci tak při zpomalení,“ řekl Španěl.

„Naše motorka je kvůli motoru hodně neklidná a na tom ještě musíme zapracovat,“ pokračoval Pedrosa. „Caseyho zkušenost s Hondou je velmi malá. Zatím s ní nezávodil, takže cítí určitý rozdíl jen k poměru k Ducati. Vím, jak náročné je zvládat distribuci výkonu po celou dobu závodu, on jel zatím pouze krátké jízdy.“

„Ve Valencii jsem testoval nový motor a co se týče jeho distribuce výkonu, je stále velmi agresivní,“ uvedl Dani Pedrosa, který je rovněž zastáncem samostatných týmů uvnitř Repsol Hondy, jak tomu bylo v letošním ročníku, kdy měl každý jezdec svého manažera týmu podobně jak u Yamahy. Tento systém je ale pravý opak toho, co by se líbilo Casey Stonerovi.

Doporučujeme

Články odjinud