Podle Stonera nebylo zpomalení Rossiho záměrné

Podle Stonera nebylo zpomalení Rossiho záměrné

Situace mezi Rossim a Stonerem není po incidentu z Jerezu ještě úplně stabilizovaná, protože na povrch pronikly informace, které naznačovaly, že Casey Stoner měl Rossiho blokovat během testu v Estorilu.

Jezdec tovární stáje Ducati MotoGP to italským médiím potvrdil, i když způsobem, kterým si z této události dělal víc srandu než aby to bral nějak vážně. Být to s někým jiným, nemluví se o tom, ale že to byl zrovna Australan Stoner, tak tu byla solidní základna otázek už během zahajovací tiskové konference.

Po příjezdu do Le Mans Casey Stonera tato záležitost celkem dost zaskočila, ale jeho reakce byla taková, že také on potvrdil, že k zpomalení Rossiho z jeho strany došlo, ale určitě ne proto, že by snad chtěl Itala záměrně blokovat. Prostě se tam dostal do drobných problémů.

„Chtěl jsem vidět, co zvládne Ducati, ale minul jsem své místo k brzdění,“ komentoval pro Motorcycle News situaci v šesté zatáčce okruhu v Estorilu Casey Stoner. „Nechtěl jsem ho předjet, ale byl jsem trošku dlouhý a dostal se tam až příliš rychle. Musel jsem jít na vnitřní stranu dráhy a pak byl široký na to, abych ho nechal předjet.“

„Tak to je, on si pak myslel, že jsem to udělal schválně, ale podle mě tu problém není. Možná jsem mohl zatáčkou projet, ale nechtěl jsem Valentinovi zkřížit cestu, tak jsem byl dlouhý. Valentino pak zpomalil, koukl na mě naznačujíc ´Co to dělám´. Nebyl tam úmysl a ode mě to byla jen drobná chyba,“ řekl Casey Stoner.

Včera Valentino Rossi, na otázky typu, co se to vlastně během testování v Estorilu mezi ním a Casey Stonerem stalo, odpovídal slovy: „Vlastně nic zvláštního, nic. Není tu problému. Nic se nestalo.“

Doporučujeme

Články odjinud