Podle Stonera to v MotoGP není o přátelství

Podle Stonera to v MotoGP není o přátelství

Úřadující mistr světa o víkendu navštívil závod Sydney 500 V8 Supercar a chválil si přátelskou atmosféru, která tam mezi jezdci panuje, což dle jeho názoru v MotoGP není.

Stejný víkend byl také termínem slavnostního ceremoniálu FIM, kde byla skutečně vysoká koncentrace motocyklových šampionů z různých sportovních odvětví. Casey Stoner, vítěz kubatury MotoGP, ale zůstal v Austrálii a ocenění za něho převzal Livio Suppo.

Australan je totiž velkým fanouškem závodů V8 cars a nijak se netají tím, že by po skončení kariéry v motocyklovém šampionátu rád usedl za volant podobného speciálu. V rozhovoru pro místní AAP vyjádřil Stoner své překvapení nad přátelskou atmosférou, která tam mezi jezdci panuje a naopak velmi kriticky se vyjádřil na adresu svých kolegů z motocyklového mistrovství světa.

„Všichni jsou tady vůči sobě mnohem uvolněnější. V naši zámořské třídě, kde je hodně evropských jezdců, panuje daleko větší závist a podobné věci,“ uvedl Stoner. „Všichni se mezi sebou nesnášejí a myslí si, že k tomu, aby jeden druhého porazil se musí zákonitě nenávidět. Tady můžete být kamarádi a přitom závodit. To je něco, co je na tomto paddocku docela osvěžující."

Doporučujeme

Články odjinud