6
Fotogalerie

Pol Espargaro byl součástí vítězného týmu osmihodinovky v Suzuce

Španělský jezdec kategorie MotoGP - Pol Espargaro - si o letní pauze odskočil k vytrvalostním závodům - a uspěl.

Jezdci MotoGP sice aktuálně mají letní přestávku, ale někteří z nich se bez závodění neobejdou ani v tomto období. Pol Espargaro se (stejně jako v loňském roce) zúčastnil vytrvalostního závodu „Coca – Cola Zero“ Suzuka 8hours Endurance Race. Tento závod se jel během právě skončeného víkendu.

Loni se tohoto závodu zúčastnil i Espargarův týmový kolega Bradley Smith. Britský jezdec tentokrát chyběl. Nahradil jej jeho krajan Alex Lowes (dvojče Sama Lowese - jezdce Moto2). Třetím jezdcem v týmu Yamaha Factory Racing byl Katsuyuki Nakasuga.

Kromě Pola Espargara se ve startovní listině objevilo i několik dalších jmen, která jsou známá fanouškům závodů mistrovství světa silničních motocyklů. Mezi zúčastněnými byl například i Dominique Aegerter z Moto2, který hned v první hodině vytrvalostního závodu upadl. Motocykl se však podařilo opravit. Tým, v němž Švýcar závodil, nakonec skončil osmnáctý. Do závodu nastoupil i jeden český zástupce – bývalý jezdec MotoGP – Lukáš Pešek. Tým Rosetta Motorrad39, pro nějž závodil Pešek, se sice chvíli vezl na čtvrtém místě, ale nakonec závod nedokončil.

Dalším z bývalých jezdců MotoGP v Suzuce byl Nicky Hayden. Američan se svým týmem určitou dobu figuroval na druhém místě, jenže se z jeho motocyklu začalo kouřit, takže Hayden musel zastavit. Tým nakonec ze závodu odstoupil.

To současný jezdec MotoGP – Pol Espargaro – zažíval v Suzuce pěkné chvíle. V sobotu svým časem v kvalifikaci zajistil svému týmu start z pole position. Samotný závod pak Espargarovi a jeho dvěma kolegům také vyšel, takže se jejich tým Yamaha Factory Racing může radovat z druhého vítězství v řadě. I v loňském roce zde totiž slavil tento tým.

Vítězství v osmihodinovce v Suzuce může být pro Espargara, který na konci roku končí u Yamahy a odchází do KTM, velkým povzbuzením.

Suzuka1.jpgSuzuka2.jpgSuzuka3.jpg

Suzuka4.jpgSuzuka5.jpgSuzuka6.jpeg

Doporučujeme

Články odjinud