Pol Espargaro o letošní sezóně

Pol Espargaro o letošní sezóně

Pol Espargaro vypráví o letošní sezóně, o nehodě v Malajsii a následné operaci a také o plánech na období před následující sezónou.

Pol Espargaro po loňském zisku mistrovského titulu ve třídě Moto2 přestoupil do královské kubatury. Na konci letošní sezóny se mohl radovat z titulu nováčka roku v MotoGP. Celkově uzavřel sezónu na šesté pozici. Letošní rok ovšem nebyl pro mladšího z bratrů Espargarových vždy zcela ideální.

Hned v předsezónních testech si při pádu zlomil klíční kost. Následovala operace, při které byla Katalánci kost zpevněna destičkou a šrouby. Espargarovi se nakonec podařilo být připraven na první závod sezóny v Kataru.

I konec letošní sezóny Pola Espargara byl poznamenán zraněním. Během tréninků před GP Malajsie Pol upadl a způsobil si zlomeninu v levém chodidle. Navzdory zranění nastoupil do závodu v Sepangu a dojel šestý. Vynechat nemusel ani poslední závod sezóny ve Valencii, kde také dojel šestý a tím potvrdil zisk šestého místa v celkovém pořadí šampionátu. O šesté místo bojoval se svým týmovým kolegou Smithem a starším bratrem Aleixem.

Během tohoto týdne podstoupil Pol menší operaci zraněné nohy. Nyní chodí o berlích, ale velmi brzy už bude moci chodit bez nich. Vzhledem k charakteru zákroku se očekává rychlé uzdravení.

Pol Espargaro: „Člověk se z chyb učí. Jen je třeba se ujistit, že už je znovu neudělá.“

K chybám, které během letošní sezóny udělal, se Pol vyjadřuje následovně: „Nováčkovský rok je ten, ve kterém člověk dělá nejvíce chyb. Je to rok ovlivněný nezkušeností, člověk se musí učit na každém okruhu. Byl to rok, kdy lze dělat chyby – a já jsem nějaké udělal. Když se ohlížím zpátky, jsem schopen je spočítat na prstech rukou; člověk se z chyb učí. Teď se jen musím ujistit, že už je znovu neudělám.“

Polyccio doufá, že příští rok už bude jednodušší, protože už bude mít okruhy, na které zavítá, projeté i s motocyklem MotoGP.

Po reklamní akci v Jakartě, na kterou se Pol nyní chystá, plánuje několikadenní odpočinek na Bali. Chce si užít slunce, pláže a surfování.

(Zdroj: motogp.com)

Doporučujeme

Články odjinud