Pol Espargaro podepsal s KTM

Pol Espargaro podepsal s KTM

Během dneška bylo nejprve potvrzeno, že Pol Espargaro na konci roku odchází z týmu Monster Yamaha Tech 3. Později bylo oznámeno, že Španěl podepsal s týmem KTM.

Pol Espargaro na konci letošní sezóny odejde z týmu Monster Yamaha Tech 3. Tuto zprávu dnes potvrdil Espargarův současný tým. Zatím ještě není známo jméno Espargarova nástupce v tomto týmu, ale již je oficiálně potvrzeno, kdo bude týmovým kolegou Smithe u KTM. Podpis smlouvy mezi Britem a týmem KTM již byl oznámen dříve. Dnes přišlo oznámení, že druhým jezdcem KTM bude právě Pol Espargaro. Bradley Smith a Pol Espargaro tedy i v následujícím roce zůstanou týmovými kolegy, jen budou oba jezdit u jiného týmu.

„Podepsal jsem s KTM na další dva roky. Připojím se tak k nim do nového projektu. Nový tým, nová motorka v MotoGP, nové dobrodružství,“ uvedl mladší z bratrů Espargarových po podpisu smlouvy s KTM. „Uviděl jsem možnost zkusit něco nového. Pracovat s KTM bude nesmírně těžké, ale jsem na to připravený. I oni mi ukázali, že jsou připravení. Máme smlouvu na dva roky. Také bych chtěla poděkovat Yamaze, Hervemu a Linovi za to, že mi dali příležitost k jezdeckému růstu v MotoGP, což bylo splněným snem. Také musím poděkovat Ducati a Avintii, protože o mě projevili velký zájem, ale nevyšlo to. Jsem spokojený, že mohu začít toto nové dobrodružství s KTM a přeji si co nejlépe dokončit tuto sezónu,“ prohlásil Pol Espargaro.

Doporučujeme

Články odjinud