Pol Espargaro si léčí zraněnou nohu

Pol Espargaro si léčí zraněnou nohu

Po příletu z Malajsie navštívil mladší z bratrů Espargarových kliniku v Barceloně a podrobil se dalšímu vyšetření zraněné nohy.

Pol Espargaro si při svém pádu v Malajsii způsobil zlomeninu druhé nártní kosti. Se zraněním absolvoval i závod a dojel šestý. Po svém návratu do Evropy byl prohlédnut v Barceloně. Bylo potvrzeno, že jezdec nepotřebuje operaci.

Doktor Xavier Mir po rentgenu potvrdil diagnózu, která byla stanovena v Malajsii - jedná se tedy o zlomeninu druhé nártní kosti v levé noze. Po vyšetření také ověřil, že kost se už dále nepohnula, což znamená, že není nutná operace.

Espargaro nyní musí podstoupit terapii za účelem odstranění zánětu. Očekává se, že kost by se měla hojit čtyři týdny. Další rentgen proběhne příští středu.

Dr. Mir očekává, že při závodě ve Valencii bude Espargarovi zranění působit nepříjemnosti, protože se jedná o levou nohu, kterou jezdec řadí. Ale vzhledem k tomu, jak dobře zvládal závod v Malajsii, očekává dr. Mir, že Espargaro bude v pořádku i pro závod ve Valencii. Během tréninku se rozhodne, zda bude jezdec potřebovat injekci proti bolesti.

(Zdroj: motogp.com)

Doporučujeme

Články odjinud