Pol Espargaró v roce 2014 do MotoGP s Monster Yamaha Tech3

Pol Espargaró v roce 2014 do MotoGP s Monster Yamaha Tech3

Přestup talentovaného Španěla do královské kategorie MotoGP dnes oznámil tým Monster Yamaha Tech3 Hervého Poncharala. Pol Espargaró na dva roky podepsal smlouvu se satelitním týmem Yamahy.

Pol Espargaró, mladší bratr současného nejúspěšnějšího jezdce na CRT motocyklech Aleixe, aktuálně bojuje o titul mistra světa v kategorii Moto2, kde se třemi vítězstvími a stodvaceti body drží v klasifikaci jezdců druhé místo. V loni se stal vicemistrem v téže kategorii za vítězem a letošním nováčkem kategorie MotoGP Marcem Márquezem.

Dvaadvacetiletý Espargaró žijící v Granollers na předměstí Barcelony debutoval ve světovém šampionátu v roce 2006 vstupem do třídy 125 ccm. Na své první stupně vítězů vystoupil v následujícím roce při portugalské Grand Prix, první vítězství získal v Indianapolis v roce 2009. V prvním roce 2011 ve třídě Moto2 pak získal další čtyři vítězství.

V barvách týmu Tuenti HP 40 se letos účastní vypjatých soubojů o titul ve střední třídě. Nejvážnějším soupeřem mu je Brit Scott Redding, který ve čtvrtek oznámil, že by se také rád stal jezdcem královské kategorie, přestože jeho tým ještě není potvrzen.

Podpisem smlouvy se příští rok Pol Espargaró stane týmovým kolegou Brita Bradleyho Smithe a nahradí tak Cala Crutchlowa, který odchází k Ducati.

Doporučujeme

Články odjinud