Pomáhá Márquez Lorenzovi?

Pomáhá Márquez Lorenzovi?

Na dnešní tiskové konferenci, která se konala v Malajsii, se hodně probíral předchozí závod v Austrálii. Valentino Rossi se domnívá, že Marc Márquez pomáhá Lorenzovi k titulu.

Na tiskové konferenci, která se tradičně koná před závodními víkendy, byl tentokrát Valentino Rossi tázán na Márquezovy manévry během GP Austrálie. 

Ital prohlásil, že Márquez si se všemi v Austrálii hrál: „Jeho záměrem nebylo pouze zvítězit v závodě, ale chtěl i pomoci Lorenzovi, aby na mě najel víc bodů. Takže si myslím, že od Phillip Islandu je zřejmé, že má Jorge nového pomocníka! Je to Marc,“ dodal Rossi.

Následná otázka směřovala na Lorenza. Ptali se ho, zda v Austrálii cítil podporu Márqueze. Lorenzo odpověděl: „Ano, především v posledním kole a to opravdu dost!“ (Pozn.: Márquez Lorenza v posledním kole dojel a předjel.)

K tomuto tématu se nakonec vyjádřil i Márquez. Možnost, že by Lorenzovi chtěl pomáhat, vyvrátil: „Jel jsem svůj závod. A kdybych opravdu chtěl Lorenzovi pomoci, tak bych ho v posledním kole nepředjel,“ vysvětluje Španěl a dále dodává, že se snažil co nejlépe naložit s pneumatikami, proto si v posledním závodě počínal tak, jak si počínal. Nechtěl tedy příliš tlačit na pilu a za každou cenu se po celý závod držet na první pozici. Závěrem ještě Márquez dodal: „Pomohl bych druhému jezdci jen v případě, že by to byl můj týmový kolega. Pokud tomu tak není, je mou prioritou vyhrát závod.“

Doporučujeme

Články odjinud