Poncharal říká, že Crutchlow byl nepozorný kvůli Ducati

Poncharal říká, že Crutchlow byl nepozorný kvůli Ducati

Herve Poncharal, majitel týmu Tech3 v rozhovoru pro MCN řekl, že je přesvědčen, že nejistota ohledně budoucnosti Cala Crutchlowa, možné smlouvě s Ducati, ovlivnila jeho výkony na trati před Velkou cenou v Brně.

Crutchlow spadl třikrát během GP v Indianapolis na začátku srpna, což znamenalo jeho první nulový příděl v sezóně. Poté, co v Brně oznámil prodloužení smlouvy s Yamaha Tech3, získal nejlepší umístění od svého vstupu do mistrovství světa. V kvalifikaci si vyjel druhé místo na startovním roštu a na konci závodu proťal cílovou pásku na třetím místě. To vše znamenalo nejlepší klasifikaci ostrovního závodníka v posledních 12 letech.

Poncharal k tomu řekl:“ Od té doby, co ho kontaktovala Ducati, více přemýšlel nad možnou spoluprací a výsledky nebyly takové, na jaké mohl dosáhnout. Rozptylovalo ho to, i když sám říkal, že to na výsledky vliv nemělo. Cal nebyl stejný jako na začátku sezóny, stále byl na motorce dobrý, ale v Indi měl tři nehody během tří dnů a to není to, co předváděl po celý rok. Věřil, že je to jen náhoda, jež se stala zrovna v období jednání s Ducati.“

Nakonec mu s největší pravděpodobností pročistila hlavu nová smlouva, kterou už měl v Brně podepsanou. Kriticky se vyjádřil na adresu Ducati s tím, že ho nejdříve navnadila na možnost dvouleté spolupráce a nakonec nabídla smlouvu jeho týmovému kolegovi z Monster Yamaha Tech3, kterým je italský jezdec Andrea Dovizioso.

Crutchlow o tom řekl:“ Rozumějte, Indianapolis byl noční můrou a já jsem z toho byl frustrován, protože jsem se často dostal i mimo trať, přesto, že jsem měl slušnou rychlost. Pocit, že by to zavinilo moje přemýšlení o té či oné smlouvě nemám. V Laguna Seca jsem taky přemýšlel o budoucnosti a přitom se mi tam dařilo dobře. Nemyslím si, že bych měl najednou v hlavě více jasno, než v jiných závodech, jen proto, že jsem měl v Brně novou smlouvu s Tech3 na stole. Ale i tak je dobré být schopen prokázat svoje kvality hned po podpisu.“

Doporučujeme

Články odjinud