Poslední den testů v Jerezu byl ovlivněn deštěm

Poslední den testů v Jerezu byl ovlivněn deštěm

Od pondělí do pátku se testovalo v Jerezu. První dva dny se test týkal pouze jezdců WSBK a od středy nastoupili i jezdci MotoGP. Pátek byl ovlivněn deštěm.

Tento týden proběhly testy v Jerezu. Kromě jezdců MotoGP testovali i jezdci z WSBK, kteří svůj program zahájili už v pondělí. Jezdci MotoGP se přidali až ve středu. Většina závodníků MotoGP však testovala jen ve středu a ve čtvrtek. V pátek v Jerezu pršelo a na trať vyjelo jen sedm jezdců, z čehož čtyři z MotoGP (Pirro, Kallio, Tsuda a Aoyama) a tři z WSBK.

Jezdci využili deště a mokré dráhy k tomu, aby otestovali různá nastavení motocyklů pro jízdu na mokrém povrchu.

Nejrychlejší čas v deštivém Jerezu zaznamenal Michele Pirro na Ducati. Jeho nejlepší kolo mělo hodnotu 1:51,651, což je o více než deset vteřin pomalejší čas v porovnání s časy, které jezdci zajížděli ve středu a ve čtvrtek na suché dráze.

Druhý čas zaznamenal Takuya Tsuda se Suzuki, který v Jerezu nahradil zraněného Alexe Rinse. Japoncův čas byl téměř o dvě sekundy pomalejší než Pirrův čas. První trojici uzavřel Mika Kallio s časem 1:53,814. A posledním jezdcem se strojem MotoGP, který se objevil na dráze, je Hiroshi Aoyama.

Od 1. prosince začíná zákaz testování, takže letos už se toho na dráze moc dít nebude. Jezdci se vrátí do akce až na přelomu ledna a února, kdy začnou oficiální předsezónní testy.

Test MotoGP - Jerez, 25. 11. 2016

P. Jezdec Motocykl Čas Ztráta
1 Michele Pirro Ducati 1'51,651  
2 Takaya Tsuda Suzuki 1'53,626 1,975
3 Mika Kallio KTM 1'53,814 2,163
4 Hiroshi Aoyama Honda 1'54,326 2,675

Doporučujeme

Články odjinud