Poslední dvě kola sezony ve znamení bitvy o titul

Poslední dvě kola sezony ve znamení bitvy o titul

Španělský závodník nejnižší kubatury do 125ccm Marc Márquez je velmi blízko životní příležitosti vyhrát v sedmnácti letech svůj první titul mistra světa, nicméně s dvanácti body náskoku nemá zatím nic jisté.

Na Phillip Islandu vyhrál jezdec Red Bull Ajo Motorsport jedenáctou kvalifikaci sezony a v den závodu australské Grand Prix zaznamenal svůj devátý triumf, když porazil své největší rivaly Nicolase Terola z Bancaja Aspar a Pola Espargara z Tuenti Racing.

Do konce letošního ročníku mistrovství světa silničních motocyklů zbývá odjet dva poslední závody a jejich výsledek bude pro Španěla klíčový. Na vedoucí pozici nejnižší kubatury se letos změnilo pořadí celkem pětkrát, nyní je první Márquez s dvanáctibodovým náskokem před Nicolasem Terolem a třetím Polem Espargarem.

Márquez je nyní titulu nejblíže. „Poslední víkend jsem udělal malý krok, ale potřebujeme zůstat stále velmi koncentrovaní, protože do konce zbývají ještě dva závody a Nico je dvanáct bodů za mnou a Pol sedmnáct,“ řekl Márquez. „Finální závody v Portugalsku a Valencii budou velmi náročné, ale pro tuto chvíli jsme spokojeni s výsledkem z Austrálie, protože to jsme zaznamenali velmi úspěšný víkend.“

„S proměnlivým počasím to nebylo jednoduché, závod se nakonec jel na suché dráze, ale naše nastavení možná nebylo to nejlepší, protože jsme neměli čas najít to správné. V samotném závodu jsem měl ale velmi dobrý kontakt s motocyklem. V posledních kolech to bylo hodně těžké, protože začal foukat silnější vítr. Každopádně jsme vítězstvím nadšeni a nyní už uvažujeme nad Portugalskem.“

„Portugalsko mám rád a loni jsem tam byl rychlý. V závodu jsem měl nehodu, ale skončil druhý, takže uvidíme … samozřejmě s tímto motocyklem to bude rozdíl. V Portugalsku jsou podmínky také náročné, protože počasí je tam často proměnlivé, takže si myslím, že tam potřebujeme odjet naprosto koncentrovaní a udržet si stejnou mentalitu, jakou máme nyní,“ uvedl Márquez, který je moc rád, že značce Derbi v Austrálii zajistil vítězství v Poháru konstruktérů 2010.

Doporučujeme

Články odjinud