Poslední kola závodu, byla pro Terola nejdelší v životě

Poslední kola závodu, byla pro Terola nejdelší v životě

Tým Aspar má zastoupení ve všech kubaturách MS a v zahajovací Velké ceně Kataru byl nejúspěšnější tým Bankia Aspar spolu s Nicolasem Terolem, který závod v třídě do 125ccm v neděli večer vyhrál.

On vlastně své soupeře naprosto převálcoval, protože od prvního kola postupně zvyšoval svůj náskok a cílem projel téměř osm sekund před druhým Cortesem. Předvedl jízdu bez chyb, držel si optimální tempo, ve třetím kole zajel nejrychlejší čas závodu a v závěru už neriskoval, protože nastaly určité problém v zadní části stroje a tak poslední čtyři kola, byly ty nejdelší v jeho životě.

„Mám radost, protože se mi na motorce jelo velmi dobře a díky tomu dosahoval velmi snadno dobrých časů,“ řekl Nicolas Terol. „Závěr závodu, byl ale o něco komplikovanější, protože v posledních čtyřech kolech jsem cítil nějaký problém u zadní pneumatiky. Bylo to hodně divné a možnost havarovat mi z posledních kol udělaly ty nejdelší v životě.“

„Výrazně jsem pak zpomalil, abych se tomu vyhnul ještě před průjezdem cílovou čarou,“ komentoval nedělní drama v závěru závodu Terol. „Závodit bez zahřívacího tréninku, bylo poměrně zvláštní a ze začátku to vypadalo jen jako další trénink. Absolvovali jsme úspěšný víkend, ale musíme pokračovat v tvrdé práci.“

„Chtěl bych poděkovat týmu za jejich skvělou práci, protože motorka byla skutečně rychlá a podvozek vynikající. Přesto musíme zůstat nohama na zemi a neusnout na vavřínech,“ řekl závěrem Nicolas Terol, vítěz zahajovací Velké ceny Mistrovství světa silničních motocyklů 2011.

Doporučujeme

Články odjinud