Poslední test v Kataru je zatím pro Lorenza s otazníkem

Léčba zranění, které Španěl utrpěl během tréninku na motokrosovém motocyklu a minulý čtvrtek si vyžádalo operativní zákrok, pokračuje dobře, nicméně jeho účast v posledním testu v Kataru není jistá.

V úterý byl Jorge Lorenzo na kontrole u Dr. Augusta José Casanovase, specialisty, který mu ve čtvrtek operoval zlomeninu záprstní kosti v jeho pravé dlani potom, co během tréninku nedaleko Montmeló spadl.

Po lékařské prohlídce bylo potvrzeno, že léčba pokračuje dobře, ale stále je otevřená otázka jeho účasti v závěrečném předsezonním testu v Kataru, který je na programu osmnáctého až devatenáctého března. Okamžitě po operaci už zástupce Fiat Yamahy potvrdil, že Lorenzo určitě vynechá druhý test koncem února v Malajsii.

Tiskový mluvčí španělského závodníka Hector Martin v této věci pro motogp.com uvedl: „Nyní tu existují vážné pochybnosti pokud jde o to, zda Jorge bude pro test v Kataru plně uzdravený. Musíme počkat a uvidíme jak bude pokračovat jeho rehabilitace potom, co mu odstraní stehy, což bude příští pátek nebo pondělí.“

Vicemistr světa ještě absolvuje propagační turné Yamahy po Indonésii, které je naplánované na sedmadvacátý únor až druhý březen, ale zrušil svou sobotní účast na slavném Camp Nou, kde měl představit kombinézu a přilbu ze slavného závodu Velké ceny Katalánska 2009. Lorenzo tehdy použil motiv fotbalového klubu FC Barcelona.

Doporučujeme

Články odjinud