Poslední testy MotoGP v letošním roce

Poslední testy MotoGP v letošním roce

Před jezdci MotoGP jsou poslední testy roku 2014. Někteří závodníci se vydají do Jerezu a do Sepangu. Pak následuje zimní zákaz testů.

Nováček v MotoGP – Jack Miller – pojede příští týden se svým týmem CWM LCR Honda testovat do Sepangu. Některé týmy čeká testovací program ve Španělském Jerezu.

Během prosince a ledna bude platit zákaz testování. V únoru se závodníci sejdou na okruhu Sepang v Malajsii, kde proběhnou tradiční předsezónní testy.

Než k zákazu testů dojde, vyzkouší si Jack Miller svůj nový stroj 2015 RC213V-RS Open, se kterým bude v následující sezóně závodit. Australan bude testovat od 26. do 28. listopadu. Spolu s Millerem se na trati v Sepangu objeví i testovací jezdec Hondy – Hiroshi Aoyama.

Na jihu Španělska proběhne příští týden test, kterého se zúčastní čerstvě třicetiletý Alvaro Bautista a jeho týmový kolega Marco Melandri. Spolu s jezdci Aprilie nastoupí i závodníci Suzuki – Maverick Viňales a Aleix Espargaro. Stefan Bradl a Loris Baz budou v Jerezu pokračovat v seznamování se s novým týmem NGM Forward Racing.

Testy v Jerezu na příští týden plánuje i Ducati, přičemž Andrea Dovizioso a Andrea Iannone budou opět jezdit pouze s letošním motocyklem GP14.2. Stroj GP15 bude k dispozici až příští rok v únoru při testech v Malajsii.

Kromě výše zmíněných týmů se do testů v Jerezu zapojí i tým Avintia Racing.

(Zdroj: motogp.com)

Doporučujeme

Články odjinud