Pozitivní vykročení do britské Grand Prix

Pozitivní vykročení do britské Grand Prix

Tým Montáže Brož Racing na britském okruhu Silverstone dobře vykročil do tréninků na Grand Prix Velké Británie.

Po smolném víkendu na okruhu v Brně je před Montáže Brož Racing Teamem další závod Mistrovství světa kategorie Moto2. Tým se na začátku tohoto týdne přesunul do Velké Británie, kde v sídle společnosti FTR pracoval na podvozku motocyklu. Poté se vydal na kultovní okruh Silverstone, kde dnes nastoupil k prvním dvěma volným tréninkům na britskou Grand Prix.

V dopoledním tréninku tým pracoval na nastavení podvozku a testoval elektroniku motoru, která byla příčinou nedokončeného brněnského závodu. Všechny závady se podařilo odstranit, což potvrdil Gino Rea i dobrým výsledkem, když časem 2:10,568 skončil na 19. pozici, přičemž od nejrychlejšího Scotta Reddinga ho dělilo pouhých 1,534 sekundy. V odpoledním druhém tréninku dokázal Gino zrychlit a s časem 2:09,488 obsadil 16. pozici, když od tentokrát nejrychlejšího Johanna Zarca byl vzdálen pouze 1,279 sekundy.

Tým před zítřejším třetím volným tréninkem ještě učiní několik úprav nastavení podvozku, které právě v dopoledním tréninku vyzkouší. Odpoledne je na programu kvalifikace, která určí postavení jezdců na startu nedělního závodu.

Gino Rea:

„Dnes to pro nás ve srovnání s předchozími závody byl velmi pozitivní den. Měli jsme dva volné tréninky, během kterých se nám podařilo zlepšit motocykl. V mém nejrychlejším kole jsem dostal v posledních dvou zatáčkách smyk, takže jsem ztratil několik desetin. Kdyby se mi to nepřihodilo, mohl jsem být na 11. nebo 12. místě. Máme ještě naději na zlepšení, takže jsem šťastný, že již nyní jsme na dobré pozici ve vyrovnané třídě Moto2. Ještě trochu ztrácíme čas na dlouhých rovinkách, tak doufám, že i tam se nám povede zlepšit. Tým tvrdě pracuje a odvádí při tom dobrou práci, což je velmi pozitivní. Těším se na zítra.“

Jiří Brož, manažer a majitel týmu:

„Dnešní den pro nás znamenal progres v nastavení motocyklu. Povedlo se nám rovněž vyřešit všechny problémy z minulého týdne. Po dnešním volném tréninku chceme udělat ještě nějaké změny, které by nám měly pomoci ve zlepšení času v zítřejší kvalifikaci. Celý tým pracuje velmi tvrdě na postupném zlepšení nastavení motocyklu, za což mu děkuji.“

Doporučujeme

Články odjinud