Pozitivní závody pro tým Came Iodaracing

Pozitivní závody pro tým Came Iodaracing

Týmu Came Iodaracing se ve Francii celkem dařilo. Johann Zarco dojel v Moto2 pátý a Danilo Petrucci bodoval 14. místem. Lukáše Peška bohužel cíl nespatřil.

První závod, ve kterém se tým Ioda představil, byla třída Moto2. V kvalifikaci si tu vyjel první řadu Johann Zarco. Zarco měl povedený start a stále se držel ve vedoucí skupině. Poté co spadli Esteve Rabat, Pol Espargaró a Takaaki Nakagami se dostal do čela. Jeho závodní rychlost byla velice dobrá. Přesto se začal propadat startovním polem. Cílovou pásku proťal na pěkném pátém místě. Tento výsledek se řadí mezi nejlepší, které s tímto týmem dosáhl.

V MotoGP se pak na startovní rošt postavili Danilo Petrucci a Lukáš Pešek. Ti se museli vypořádat s deštěm, který kropil okruh v Le Mans. Lukáš Pešek se nakonec musel vrátit do boxů dříve, než byl konec závodu, protože měl problémy s motocyklem. Petrucci se pohyboval na úrovni patnáctky, kdy sváděl souboje o body s Randy De Punietem a Aleixem Espargarem. Danilo Petrucci nakonec zopakoval umístění z předchozí GP a vybojoval další dva body za 14. místo.

JohannZarco: „Jsem velmi spokojený, jak závod probíhal, zejména pak se svojí závodní rychlostí, která mi umožňovala bojovat o nejvyšší příčky. Škoda jen, že byl závod ukončen o něco dříve červenou vlajkou. Na začátku závodu jsem byl klidný, držel jsem se vepředu. Po pádech jezdců přede mnou jsem se dostal až do čela. V polovině závodu jsem udělal drobnou chybu a předjelo mě několik kluků. Začal jsem na to znova tlačit, abych mohl bojovat o stupně vítězů. Déšť však donutil vedení závodu vyvěsit červené vlajky a tím jsem přišel o možnost na lepší umístění. Celkově jsem se závodem spokojený, protože jsme předvedli zlepšení. Už se nemohu dočkat závodů v Mugellu.“

Danilo Petrucci: „Byl to dobrý závod. Navzdory mokré trati se mi start povedl. Mým cílem bylo získat body a nakonec se to opět povedlo. Snažil jsem se být nejlepší mezi CRT stroji. Několik kol jsem byl ve vedení, ale pak jsem udělal chybu a dostal se přede mě Aleix Espargaró. Chtěl bych poděkovat celému týmu a Magneti Marelli za vynikající práci, kterou odvádějí. Nyní se už těším na závod v Mugellu.“

Lukáš Pešek: „Bohužel jsem nemohl dojet na motocyklu až do cíle, díky podmínkám na trati. Musel jsem se vrátit do boxů, abych zabránil riziku pádu. Doufám, že se mi závod v Mugellu podaří dokončit.

Tisková zpráva Came Iodaracing

Doporučujeme

Články odjinud