Pramac Racingu se v Malajsii nedařilo

Pro dvojici satelitních Desmosedici GP10 Mika Kallia a Aleixe Espargara výsledek testu v Sepangu nedopadl nejlépe, což znamená ještě spoustu práce před posledním testem a v Kataru pokud možno bezchybný výkon.

Jezdci týmu Pramac Racing si v pátek na dráze v Sepangu viditelně nepolepšili a s jejich časy na kolo jim zůstaly pozice na čtrnáctém a patnáctém místě. Mika Kallio si ve čtvrtek dokázal zajet pro čas v první desítce, ale poslední den v Malajsii mu vůbec nevyšel.

„Ve čtvrtek odpoledne se nám podařilo najít velmi dobrý technický kompromis a to nám dodalo pocit jistoty pro závěrečný testovací den tady v Sepangu, ale nedařilo se nám tak jak jsme očekávali,“ řekl Mika Kallio.

„Mám s novou motorkou velmi dobrý kontakt, ale možná ještě potřebuji najít celkově větší pocit jistoty k tomu, abych na to dokázal pořádně zatlačit,“ pokračoval finský jezdec Pramac Racingu. „Příští měsíc v Kataru si už nemůžeme dovolit udělat žádnou chybu.“

Týmový kolega Finského jezdce Aleix Espargaró si poslední den sice o jednu desetinu polepšil, ale v celkovém hodnocení to neznamenalo žádný posun k lepšímu. Oba jezdci budou muset na sobě výrazně zapracovat, aby v posledním testu v Kataru připravili své stroje na bezproblémový začátek sezony.

„V pátek dopoledne to nebylo tak špatné, ale odpoledne jsem už nebyl schopný své výsledky dále  zlepšovat, jako většina mých kolegů a v klasifikaci se tak umístil ve spodní části tabulky,“ uvedl Aleix Espargaro.

„V každém případě si ale věřím, protože mám všechny prostředky k tomu, abych dokázal pracovat tím nejlepším způsobem. Těší mě, když vidím dvě tovární Ducati mezi nejlepšími třemi. Jsem si jistý, že brzy nalezneme to správné řešení a také budeme bojovat o nejlepší pozice,“ řekl závěrem Espargaro.

Doporučujeme

Články odjinud