Před kvalifikací je nejrychlejším jezdcem Ducati Barberá

Před kvalifikací je nejrychlejším jezdcem Ducati Barberá

Španěl byl v úvodním tréninku na GP Kataru třetí, v pátek celkově šestý a to vše v sedle satelitní GP11 týmu Mapfre Aspar, což z Barbery momentálně dělá nejrychlejšího jezdce italského výrobce z Boloně.

Barbera jede svou druhou sezonu v mistrovství světa a výkony v testech a samotné přípravě na zahajovací Velkou cenu jen potvrzuje svého bojovného ducha. V kombinaci časů všech tří tréninků skončil sedmý a připsal si privilegium vůbec nejrychlejšího jezdce v Losail, když dosáhl rychlosti 327,5 kilometrů za hodinu.

„Včera jsme skončili třetí a po mírném zlepšení jsme dnes šestí, což není vůbec špatné,“ uvedl v pátek večer Héctor Barberá. „Do závodu zbývá ještě nějaký čas, ale sezonu jsme zahájili dobře a tyto výsledky mi dodávají pocit jistoty. Potřebujeme si zlepšit konzistenci a jezdit časy kolem 1´56 sekundy, pokud si chceme v neděli zajistit dobrý výsledek.“

„Na motorce jsme neudělali příliš velké změny, ale postupně ji jízdu za jízdou zlepšovali a budeme v tom pokračovat prací na doladění drobných detailů. Zkoušel jsem výjezd na delší vzdálenost s měkkou pneumatikou, ale ta moc dobře nefungovala a zlepšení jsme zaznamenal až na tvrdší směsi v samotném závěru. Nejsem si teď jistý výběrem pneumatiky, protože mi vyhovují obě.“

„V závěru tréninku jsem viděl nehodu Álvara Bautisty a chtěl bych této příležitosti využít, abych mu popřál jen to nejlepší,“ uvedl Španěl Héctor Barberá, jezdec týmu Mapfre Aspar.

Doporučujeme

Články odjinud