Přestup z Hondy na Yamahu není nic jednoduchého

Přestup z Hondy na Yamahu není nic jednoduchého

Dovizioso po letech strávených u Hondy nyní musí změnit styl jízdy, aby dokázal s Yamahou jezdit způsobem, který mu umožní bojovat o nejlepší pozice v nadcházejícím ročníku motocyklového šampionátu.

Úvodní IRTA test v Sepangu ukončil Dovizioso osmý v pořadí, něco přes desetinu za týmovým kolegou Crutchlowem. Jeho výkon byl do jisté míry poznamenám zdravotním stavem, protože zatím není stoprocentně fit po operaci zlomené klíční kosti, ale to určitě není ten největší problém.

I když oba prototypy (Honda, Yamaha) pocházejí ze země vycházejícího slunce, každý je naprosto jiný a na rozdílné rysy prototypu tří ladiček si teď Dovizioso musí rychle zvyknout. „Z Valencie jsme přijeli s pár problémy, ale předem mi bylo jasné, že musí přizpůsobit styl jízdy Yamaze, protože je úplně jiná,“ citoval Doviziosa SuperbikePlanet.com.

„Z historického hlediska jsou základní principy Yamahy a Hondy vždy opačné,“ řekl Dovizioso. „Honda chce docílit nejlepšího zrychlení a Yamaha zase nejlepších jízdních vlastností. Já teď musím změnit úplně všechno.“

„Hodně pracuji na tom, abych se rychle přizpůsobil a od Valencie jsem také zaznamenal velké zlepšení, ale stále to není dost,“ pokračoval Ital a závěrem dodal: „Také jsme zkusili přizpůsobit elektroniku mému stylu jízdy a stylu jízdy Yamahy, protože přicházím s mentalitou jezdce Hondy a také jsem se tak snažil jezdit, ale to vůbec nefungovalo.“

Doporučujeme

Články odjinud