Příprava na Wrooom 2012

Příprava na Wrooom 2012

Novou sezonu zahajuje svým oficiálním představením dvojice italských týmů Ducati a Ferrari. Motocyklovou stáj zastupuje Valentino Rossi a Nicky Hayden, stáj formule 1 Fernando Alonso a Felipe Massa.

Letos Italové zahájí mediální akci Wrooom 2012 v pondělí 9. ledna slavnostním ceremoniálem na náměstí Lorenzetti v Madoně di Campiglio. Úterý bude patřit tiskové konferenci s oběma jezdci Ducati Valentinem Rossim a Nicky Haydenem. Američan by měl podle prvních informací do Itálie přijet a to i navzdory zranění, které si při tréninku koncem roku způsobil.

Ve středu bývalo zvykem představit závodní prototyp Desmosedici pro danou sezonu, ale zatím to vypadá, že finální verze GP12 do italského lyžařského střediska nedorazí. V předběžném, tedy neoficiálním programu středu zatím vynechali a necháme se překvapit, jak to příští týden s představením litrového prototypu bude vypadat. V továrně teď usilovně pracují a jejich termínem číslo jedna je konec ledna, první IRTA test roku 2012.

Čtvrtek 12. ledna patří italské značce Ferrari a jezdcům jejich stáje z mistrovství formule 1. Na otázky přítomných novinářů bude odpovídat Fernando Alonso a Felipe Massa. Představení nového monopostu má ale Ferrari plánované až začátkem měsíce února.

Pátek 13. ledna je určen pro vzájemný duel jezdců motocyklových a F1 prototypů. Ten proběhne klasicky za volanty motokár na ledové dráze místního jezera. O celé akci Vás budeme průběžně informovat.

Doporučujeme

Články odjinud