Pro Bena Spiese váha problém není

Američan váží sedmdesát kilo a díky tomu patří mezi nejtěžší jezdce MotoGP, což mu ale po prvních zkušenostech s prototypem YZR-M1 těžkou hlavu nedělá.

V mistrovství produkčních motocyklů vyhrál ve své premiérové sezoně neskutečných čtrnáct závodů, ale po příchodu do MotoGP měl určité obavy z toho, aby mu jeho váha nepůsobila problémy.

Soupeřit s jezdci typu Daniho Pedrosy nebo Casey Stonera, kteří váží přibližně o dvacet kilo méně se může jevit jako problém, protože se obecně traduje, že takoví závodníci jsou oproti svým mohutnějším kolegům ve výhodě.

Ben Spies opravdu uvažoval o tom, že během zimní přestávky bude muset nastavit fyzickou přípravu hlavně na snížení váhy, ale během samotného závodu ve Valencii a následných testech necítil žádný hendikep vůči ostatním.

Po tomto povzbuzujícím zjištění pro Motorcycle News uvedl: „Ze začátku jsem si ohledně váhy dělal obavy a plánoval ji snížit o kilo nebo dva. Teď mám sedmdesát kilo a jsem asi o tři nebo čtyři kila těžší než Valentino Rossi.“

„Mám stejný motocykl jak oni, ale při pohledu na maximální rychlost ve Valencii jsem mohl být těžší, ale docela aerodynamický. Teď jsem v MotoGP a nemyslím si, že to bude tak velký problém jak jsem dříve předpokládal a vůbec se tím nestresuji,“ řekl Ben Spies, jezdec týmu Monster Tech 3.

Doporučujeme

Články odjinud