Pro Elíase teď bude důležitý test v Kataru

Pro Elíase teď bude důležitý test v Kataru

Španěl během tří dnů na rozpálené dráze okruhu v Sepangu zvládl sto osmdesát kol, testoval různé varianty nastavení odpružení podvozku a ve čtvrtek uzavřel test královské kubatury šestnáctý časem na kolo.

Adaptace Toniho Elíase na motocykl třídy MotoGP probíhá možná pomalejším tempem než si v týmu Lucia Cecchinelliho představovali, ale program určený pro druhý třídenní test v Malajsii splnili a zásadní zlepšení ve výkonu úřadujícího mistra Moto2 a jeho Hondy RC212V zaznamenali.

Mezi sedmnácti oficiálními jezdci MotoGP se Španěl prezentoval šestnáctým časem 2´02,410 sekundy a na nejrychlejšího Casey Stonera, který jede na tovární Hondě RC212V, momentálně ztrácí 2,7 sekundy. Poslední den už sice nestihli vyjet na dráhu, aby nastavili rychlé kolo, ale vzhledem k výkonům Japonce Aojamy, který sedlá stejnou Hondu, prostor pro zlepšení tu určitě je.

„Pokud vezmeme v úvahu tyto tři dny jako celkem, tak jsme pokročili vzhledem k nastavení odpružení a geometrie podvozku,“ řekl Toni Elías. „Teď máme mnohem jasnější představu o tom, kterým směrem pokračovat a osobně jsem velmi spokojený s prací, kterou jsme tady odvedli.“

„Nejsem spokojený s časy na kolo, ale byli jsme příliš zaneprázdnění prací na jiných věcech,“ pokračoval Španěl. „V těchto dnech jsme provedli několik srovnávacích zkoušek a získali lepší kontakt s motocyklem ve srovnání s prvním testem, který jsme tu absolvovali před třemi týdny.“

„Nyní budeme muset analyzovat všechna data, abychom pro poslední test v Kataru byli více konkurenceschopní dřív než začne sezona. Rád bych všem lidem v týmu poděkoval za jejich vynaložené úsilí, protože v adaptaci na nový motocykl mi hodně pomáhají,“ uvedl závěrem Toni Elías.

Doporučujeme

Články odjinud