Pro jezdce Pramac Racingu to vypadá na hodně náročný víkend

Pro jezdce Pramac Racingu to vypadá na hodně náročný víkend

V případě dvojice Lorise Capirossiho a Randy De Punieta je jasné, že do závodního víkendu nenastoupí ve stoprocentní kondici, protože každý z nich má určité zdravotní problémy po předchozích nehodách.

Závod v Brně je pro Lorise Capirossiho řekněme speciální, protože právě na Masarykově okruhu získal své zatím poslední umístění na stupních vítězů, když v roce 2008 projel cílem třetí. Tehdy závodil v barvách Suzuki, dnes je jezdcem satelitní Ducati Pramac Racingu a jeho situace není po polovině sezony nijak povzbudivá.

„Bohužel problém s ramenem nadále trvá,“ prozradil na úvod Loris Capirossi. „Doktor mi řekl, že bych měl jít na operaci, ale to mám v úmyslu až po skončení šampionátu. Prozatím mám každý den fyzioterapii. Co se týče Brna, tak věřím, že se můj tělesný stav bude dál zlepšovat.“

„V posledních dvou týdnech jsem si odpočinul a to jsem opravdu potřeboval. Chci jezdit dobře a  skončit s pozitivním výsledkem. Český okruh je jeden z mých oblíbených, takže doufejme, že se mi to podaří zvládnout,“ dodal Ital.

Randy De Puniet potřebuje nutně zajet výsledek, kterým by se znovu dostal do hry a v druhé polovině sezony dokázal výrazně zlepšit své postavení v průběžném hodnocení šampionátu, kde mu nyní patří poslední místo. Bolestivý pád v Laguně Seca mu to ale hodně komplikuje, takže to  Francouz nebude mít vůbec jednoduché.

„Skutečnost, že jsem chyběl v závodu v Laguně Seca bylo pro mě dost těžké akceptovat a to už jen kvůli tomu, jak tvrdě jsme pracovali během tréninků a kvalifikace,“ uvedl Randy De Puniet. „V posledních dvou týdnech jsem byl u lékaře na vyšetření, abychom zjistili víc ohledně situace s pánevní kostí.“

„Naštěstí tam nedošlo k žádné zlomenině, ale pořád to nepřestává bolet. Už jsem podstoupil a ještě na mě čekají denní terapie, abych byl v pořádku pro víkend v Brně. Motorka v posledních závodech reagovala dobře, takže by byla velká škoda plně nevyužít tohoto pozitivního momentu,“ řekl Francouz odhodlaně.

Doporučujeme

Články odjinud