Pro závod máme nějaký plán, tak uvidíme, říká Abraham

Pro závod máme nějaký plán, tak uvidíme, říká Abraham

Do závodu Velké ceny Spojených států odstartuje Karel Abraham třináctý, což znamená, že si v kvalifikaci vybojoval postavení v páté řadě, kde je spolu s Hirošim Aojamou a Randy De Punietem.

Český jezdec týmu Cardion AB Motoracing zajel nejrychlejší kolo okruhu v Laguně Seca za 1´22,893 sekundy a na nejrychlejšího Lorenza ztratil 1,691 sekundy. Byla to jeho první kvalifikace v Laguně a jako nováček rozhodně podal výkon, za který se nemusí stydět.

„S výsledkem kvalifikace jsem spokojený, především s časem, který jsem zajel,“ řekl Karel Abraham. „Mohl jsem se umístit na dvanáctém, nikoliv třináctém místě a mohl jsem tak startovat ze čtvrté řady. To se mi bohužel nepodařilo, což mě trochu štve.“  

V kvalifikaci si Karel Abraham připsal sedmadvacet kol a oproti nejlepšímu času z tréninkových jízd se dokázal zlepšit o necelých sedm desetin. Právě ve třetím tréninku, když se snažil zajet stále lepší čas, nastal moment, kdy se český motocyklový jezdec ocitl spolu s motocyklem na zemi.

„Změnili jsme nastavení motocyklu a vyměnili jsme měkkou směs pneumatik za tvrdou. Do páté zatáčky jsem najel rychleji než obvykle a přední pneumatika, která hodně klouzala, ten nápor nevydržela a podklouzla,“ pokračoval a závěrem dodal. „Znám místa, ve kterých ztrácím a ve kterých bych měl ještě zrychlit. Pro závod máme nějaký plán, tak uvidíme, jestli vyjde.“

Doporučujeme

Články odjinud