Proběhl první opravdový test nové Aprilie RS-GP

Proběhl první opravdový test nové Aprilie RS-GP

Ve španělské Aragonii proběhl úplně první test nového motocyklu Aprilia RS-GP, ale to pouze s testovacími jezdci. Nyní však už proběhla i první zkouška se závodními jezdci.

Aprilia se rozhodla, že premiéru svého nového motocyklu pro tuto sezónu nechá na privátní testy. Motocykl již v Aragonii vyzkoušeli testovací jezdci a nyní jej poprvé dostali k dispozici i závodní jezdci – Alvaro Bautista a Stefan Bradl.

Bautista a Bradl od neděle osamoceně testovali v Kataru novou Aprilii RS-GP, která s loňským strojem nemá nic společného. Jedná se o zcela nový motocykl, který by již měl být konkurenceschopnější.

Alvaro Bautista si nový stroj pochvaloval. Je si vědom, že je ještě potřeba na některých věcech zapracovat, ale je „velmi potěšen tím, co všechno už Aprilia stačila udělat.“

Dobrý první dojem má z nového stroje i Bautistův kolega Bradl. „Už nyní jasně vidím rozdíly oproti původnímu stroji a rozhodně pokračujeme správným směrem,“ uvedl po testu Němec.

Nyní mají jezdci Aprilie před sebou první oficiální IRTA test s novým motocyklem. Tento test je na programu hned počátkem března v Kataru – tedy na okruhu, kde Bradl a Bautista právě testovali.

Doporučujeme

Články odjinud