První den byl De Puniet osmý, Capirossi je mimo hru

První den byl De Puniet osmý, Capirossi je mimo hru

Capirossi před cestou do Německa řekl, že prověrkou jeho zdravotního stavu bude první trénink, což se také potvrdilo. Ital z přípravy na devátý podnik sezony odstoupil a nahradil ho Sylvain Guintoli.

Capirossi byl po prvním tréninku poslední, ale problém s ramenem, které si zranil v Assenu a zlomená žebra, mu bohužel neumožní, aby absolvoval kompletní víkend na Sachsenringu. Naopak velmi dobře si vedl Italův kolega Randy De Puniet.

„Vypadá to, že motorka na této dráze funguje dobře,“ uvedl Marco Rigamonti, traťový inženýr týmu Randy De Punieta. „Hlavně jsme pracovali na nastavení elektroniky a také jsme srovnávali nový rám se starým. Rozdíl není na první pohled příliš patrný, ale měli bychom to vyzkoušet na dráze, kde má motorka problémy.“

„Překvapivě těch jsme dnes moc neměli. Budeme dál pracovat na konzistenci pro závod a také se snažit získat ještě pár dalších desetin, což je při tak vyrovnaných časech rozhodující,“ uvedl závěrem Rigamonti.

Randy De Puniet v kombinaci časů dnešních tréninků obsadil osmé místo, když na Simoncelliho ztratil 0,812 sekundy, což ve srovnání s jeho posledními výkony, bylo příjemným překvapením. „S prvním dnem jsem hodně spokojený,“ řekl Randy De Puniet. „Protože tak dobrou pozici jsme naposledy zaznamenali v Jerezu.“

„Odpoledne jsme pracovali ještě lépe než ráno. Kontakt s motocyklem se zlepšil a my konečně měli dobré počasí. Zítra budeme pracovat na dalších oblastech a já jen doufám, že stejně pozitivní bude celý tento víkend. Pro mě je potěšením být mezi jezdci, kteří jsou v současnosti rychlejší než ostatní,“ dodal De Puniet.

Sylvain Guintoli u Pramac Racingu závodil v roce 2008 a naposledy s italským týmem testoval v Mugellu před dvěma týdny. Loris Capirossi sice chtěl nastoupit do závodu, ale nakonec Pramac Racing využil Guintoliho služeb. „Nehledě na můj čas si nemůžu stěžovat,“ řekl Francouz Guintoli. „Cílem tohoto víkendu je postupně zlepšit můj kontakt s motocyklem pro závod.“

„Samozřejmě jsem měl nějaké problémy, ale jinak jsem nesmírně rád, že jsem tady a že budu závodit v MotoGP. Věřím, že si zítra zlepším svůj čas a pozici,“ řekl závěrem Sylvain Guintoli, který na předposledního Elíase ztratil jen 1,660 sekundy.

Doporučujeme

Články odjinud