První den patřil Abrahamovi třiadvacátý čas

První den patřil Abrahamovi třiadvacátý čas

První volný trénink šestistovek ovlivnil déšť, navíc tým Cardion AB Motoracing změnil po prvních kolech nastavení jejich prototypu FTR a když bylo po dešti, Karel Abraham už si nestačil svůj čas zlepšit.

Na brněnský tým tak čeká spousta práce v sobotním druhém tréninku, kde jak Karel Abraham věří se dokážou dobře připravit na odpolední kvalifikaci, aby znovu zabojovali o nejlepší příčky na startovním roštu. Naposledy v Japonsku to byla druhá řada, jak to dopadne v Malajsii uvidíme zítra ráno.

„Počasí si s námi trochu pohrálo,“ uvedl dnes třiadvacátý Karel Abraham. „Teplota odpoledne vystoupila až k osmatřiceti stupňům, ale při našem prvním tréninku se rozpršelo. My jsme měnili nastavení, protože se mi to po prvních kolech nelíbilo a pak nezbylo než počkat, zda se počasí neumoudří.“

„Stalo se, ale zatímco většina soupeřů ještě v posledních minutách dokázala čas zlepšit, já se na osychajícím okruhu necítil dobře a raději zajel do boxu. Věřím, že zítra při druhém tréninku začneme lépe a na odpolední kvalifikaci se dobře připravíme,“ komentoval první trénink v Sepangu Karel Abraham.

Doporučujeme

Články odjinud