První den v Kataru nestačil Lorenzo jen na Stonera

Jorge Lorenzo a Valentino Rossi zvládli první trénink na úvodní podnik sezony v Kataru celkem s přehledem a získali umístění na v pořadí druhé a třetí příčce výsledkové listiny s datem devátého dubna.

Na Lorenzovi v pátek ani nebylo znát, že v poslední době bojoval se zraněním v podobě zlomeniny v pravé dlani. V sedle Yamahy postupně zrychloval, v pořadí se dostal před týmového kolegu Rossiho, aby o něco později poslal v jedné ze zatáček sebe a svou M1 k zemi. Naštěstí se to obešlo bez zranění a Lorenzo už může připravovat strategii na první kvalifikaci sezony.

„S dnešním večerem jsem spokojený a s rukou také,“ uvedl Jorge Lorenzo. „Dneska jsem poprvé zkoušel jezdit bez speciální ochrany na ruce a šlo to dobře. Na motorce se teď cítím perfektně a palec mě už tolik nebolí, což bylo o hodně lepší než během testu. Na motorce ještě máme nějakou práci, ale jinak se nám podařil dobrý začátek.“

„Byla velká škoda, že jsem spadl. Dost jsem na to tlačil a udělal při tom drobnou chybu, když jsem najel na bílou čáru lemující trať. To se stává a naštěstí se při tom nezranil. Zítra pokračujeme a budeme se snažit ještě zlepšit,“ dodal spokojený Lorenzo.

Test v Kataru Valentino Rossi dokončil za Casey Stonerem a stejný průběh i výsledek měl dnešní první trénink. Ital se snažil svého Australského rivala překonat, ale v pátek to prostě nešlo. V boxech italského šampiona budou hledat možnosti, jak tuto situaci zlepšit a první na řadě bude přilnavost.

„Popravdě jsem čekal, že budu rychlejší. Časy na kolo nebyly špatné, ale mohlo to být lepší,“ řekl z pátku na sobotu Valentino Rossi. „Podmínky jsou tady mnohem lepší než jaké byly během testu. Je tu tepleji a vlhkost už není tak vysoká, což jsem rád, ale nemáme dostatečnou přilnavost a celkem hodně mi to klouzalo, takže v tomto směru potřebujeme najít způsob, jak to zlepšit.“

„Stoner je tady pokaždé velmi rychlý a doufám, že drobnými změnami na tlumení můžeme umazat z jeho náskoku. Pokud se nám u motorky podaří zlepšit přilnavost, budeme o hodně rychlejší,“ řekl závěrem Valentino Rossi.

Doporučujeme

Články odjinud