První jízda Jakuba Kornfeila s prototypem Moto3

První jízda Jakuba Kornfeila s prototypem Moto3

Český jezdec stáje Redox-Ongetta-Centro Seta si dnes poprvé vyzkoušel nový čtyřdobý motocykl kategorie Moto3 a přitom také novou značku přilby, protože v letošním ročníku pojede s japonskou značkou Arai.

První den s novým motocyklem věnovali v boxech Kornfeilova týmu adaptaci novým podmínkám, mechanickému nastavování a vlastně celkovému seznamování s motocyklem. Čtyřdobý stroj vyžaduje naprosto jinou techniku jízdy a Jakub Kornfeil si k němu musí najít svou cestu.

K prvnímu IRTA testu Jakub Kornfeil poznamenal: ,,Dnes jsem se po dlouhé době konečně svezl. Hned brzy ráno jsme na to s mechaniky vlítli a upravili páčky, stupačky a řídítka. Když se konečně trošku oteplilo, mohli jsme vyrazit na trať.“

„Mé první dojmy z motocyklu nejsou vůbec špatné, ale mám se ještě co učit. Naprosto odlišné je brzdění do zatáček, to se zdá být alfou a omegou všeho. Proto je velmi důležité, abych najel co nejvíc okruhů a rychle si zvykl na různé odlišnosti, které nový motocykl přináší.“

„Motorka samozřejmě ještě nemá konečnou podobu, protože pro dnešní tréninky tým použil standardní provedení Hondy NSR 250F. Zítra budeme pokračovat v dalším seznamování s motocyklem a také otestujeme výfuky. Doufám, že se mi zítra podaří ´smáznout´ rozdíl na kluky, kteří už mají jedny testy za sebou a udělám důležitý krok vpřed,“ dodal závěrem Jakub Kornfeil.

Doporučujeme

Články odjinud