První mečbol pro Jorge Lorenza

První mečbol pro Jorge Lorenza

Po napínavé bitvě v Japonsku míří oba jezdci tovární Yamahy na místo, kde loni Valentino Rossi získal devátý titul mistra světa a letos má první příležitost vyhrát šampionát jeho týmový kolega Jorge Lorenzo.

Největší soupeř španělského závodníka Dani Pedrosa je nyní po operaci zlomeniny klíční kosti a pokud v neděli Jorge Lorenzo získá šest bodů, splní si svůj velký sen a získá první titul v MotoGP tři závody před koncem sezony.

Loni po problémech v zaváděcím kole startoval až poslední, ale dokázal předjet dvanáct svých soupeřů a umístit se na celkovém čtvrtém místě. Tuto neděli pojede na jistotu, protože ve hře je mnohé, titul Mistra světa MotoGP 2010.

„Vše, na co teď myslím je neděle a zda se mi podaří vyhrát titul … je to jeden z mých životních snů a bylo by skvělé ho získat tady v Sepangu,“ řekl před závodním víkendem v Malajsii Jorge Lorenzo. „Malajsii mám hodně rád, najel jsem tam spoustu kilometrů při testování M1 a navíc tu mám hezké vzpomínky na rok 2007, kdy jsem vyhrál mistrovství třídy 250ccm.“

„Dráha je dlouhá a moderní, ale počasí tu představuje problém, protože může být až příliš horko a také pršet,“ pokračoval Španěl. „Loni to bylo s deštěm pěkně chaotické a já musel startovat až z posledního místa! Rozhodně bych letos upřednostnil suché podmínky.“

Pro Valentina Rossiho je závodní okruh v Malajsii jeden z jeho nejoblíbenějších. Vyhrál tam pět závodů a loni si třetím místem v Grand Prix Malajsie zajistil devátý titul mistra světa. V letošní sezoně má zdravotní problémy s ramenem, které můžou znamenat i předčasné ukončení sezony.

„Japonsko pro nás představovalo povzbuzení a byl to dobrý pocit znovu bojovat o nejvyšší pozice ve všech trénincích a závodu. Je to už dlouho, kdy jsme byli naposledy tak silní,“ řekl Valentino Rossi. „Do doby než v Sepangu budu jezdit nevím, jak na tom budu s ramenem, ale je to jedna ze dvou nebo tří nejoblíbenějších tratí světa a pokaždé se tam těším.“

„V zimních testech jsme tam zaznamenali výrazné výkony. Od té doby se toho samozřejmě dost změnilo, ale na motorce se nám v Japonsku podařilo udělat pozitivní zlepšení, takže doufám, že můžeme o tomto víkendu mít stejnou dobrou formu,“ řekl závěrem Rossi.

Doporučujeme

Články odjinud