První test Colina Edwardse s novým strojem a týmem

První test Colina Edwardse s novým strojem a týmem

V Jerezu Američan poprvé testoval s týmem NGM Forward Racing a s výsledkem zkoušek byl spokojen, i když si je vědom, že do začátku sezony je čeká ještě spousta práce.

Motocykl s podvozkem Suter pohání litrový motor od BMW, což pro Edwardse představuje spojení superbiku s prototypem MotoGP a jak před cestou do Jerezu uvedl, na tuto kombinaci se velmi těší. První den byl o jednu sekundu pomalejší než Scott Redding v sedle Kalexu Moto2. Ve čtvrtek sice zrychlil o 1,3 sekundy, ale časy na kolo nebyly na programu dne.

Pro Edwardse to byla první jízda na motocyklu od říjnové operace ramene, takže jeho fyzička nebyla stoprocentní a proto každý den jezdil tak, jak mu to jeho tělesný stav umožnil. Přesto byl potenciálem nového motocyklu příjemně překvapen, když uvedl: „Celkově je lepší než jsem si původně myslel. Potenciál tam určitě je. Myslím, že nyní jsme na takových pětašedesáti procentech.“

Motocykl má elektroniku Bosch a podle Edwardse je její vývoj základem proto, aby do začátku sezony získali zbývajících pětatřicet procent. „Podvozek je nastavený, ale nyní je nejdůležitější elektronika a komplet všechno seřídit tak, aby vše dohromady spolupracovalo,“ řekl a k samotnému motocyklu dodal: „Motorka mi hodně připomíná rok 2003, když jsem šel k Aprilii. Teď vím, co potřebuji, co hledat, co chci a umím udělat motorku tak, aby byla rychlejší, takže nyní je nejdůležitější si udržet správný směr.“

V posledních dvou dnech Edwards také poprvé spolupracoval se svým novým šéfem týmu Korem Veldmanem a rovněž tato zkušenost na Američana zapůsobila. „Nikdy předtím jsme nespolupracovali, ale má opravdu velké zkušenosti a znalosti. Skvěle spolu vycházíme. Po těchto dvou dnech vidím, že ví o čem mluví. Je velké plus, když najdete někoho s kým můžete o těchto věcech komunikovat a díky tomu odvést kus práce. Jsem s ním velmi spokojený.“ řekl Edwards.

Doporučujeme

Články odjinud