První trénink Karla Abrahama s motocyklem FTR

Tým Cardion AB Motoracing si nakonec zvolil variantu závodit s novou značkou motocyklu už od francouzské Grand Prix, což pro týmové mechaniky znamenalo spoustu práce navíc v přípravě nového stroje.

Tento týden oznámilo vedení brněnského týmu ukončení spolupráce s italským výrobcem podvozků RSV a odchod k britské společnosti FTR. Už dnes měl Karel Abraham první možnost vyzkoušet kvality nového stroje a po šedesáti minutách byl s jeho vlastnostmi spokojený. Tým zkoušel na Abrahamově šestistovce spoustu nových věcí, takže časy a nejrychlejší kolo dnes nebyly až tolik důležité.

„V Le Mans jsem s motocyklem FTR absolvoval první tréninková kola, takže jsme dnes především  stále něco upravovali od sedátka, stupaček až po spojku a vyzkoušeli také různá nastavení. Takže jsem toho moc nenajel, ale o nejlepší čas dnes rozhodně nešlo.“

„Motocykl se mi líbí. Jelo se mi s ním dobře a jsem spokojený. Těším se na zítřek, kdy mě čeká druhý volný trénink a pak odpoledne kvalifikace,“ řekl Karel Abraham, který tak stručně zhodnotil svůj první den v sedle britského motocyklu FTR, na němž dnes zvládl čtrnáct okruhů.

Doporučujeme

Články odjinud