První trénink v Portugalsku bude pro Pedrosu klíčový

První trénink v Portugalsku bude pro Pedrosu klíčový

Španěl na svém blogu píše, že pooperační léčba pokračuje dobře a už se nemůže dočkat až si v portugalském Estorilu vyzkouší RC212V, protože až tehdy uvidí, zda operace jeho zdravotní problémy vyřešila.

Španěl si loni v říjnu zlomil nadvakrát levou klíční kost, kterou mu fixovali platinovou destičkou a šrouby. Během předsezonních testů byl jeho zdravotní v pořádku, ale v druhé polovině závodu v Kataru nastaly problémy v podobě znecitlivění levé ruky. To samé se opakovalo v Jerezu a Pedrosa po několika vyšetřeních musel na další operaci, kde mu platinovou destičku odebrali.

Docházelo totiž ke kompresi na tepnu pod klíční kostí a k nedostatečnému prokrvení levé paže. Zákrok by měl tuto nepříjemnost odstranit, ale to Španěl zjistí až usedne do sedla svého prototypu v prvním tréninku na Velkou cenu Portugalska. „V pondělí jsem absolvoval lékařskou prohlídku a vypadá to, že vše pokračuje dobře. Ale v tomto směru musíme být opatrní do doby než se vrátím v Portugalsku zpátky na motorku,“ napsal Pedrosa.

„Už jsem nedočkavý a motivovaný vyzkoušet, jak se na motorce cítím a zda na tyto problémy můžu co nejrychleji zapomenout,“ uvedl na svém blogu španělský jezdec Repsol Hondy, který letošní sezonu zahájil výraznými výsledky v podobě třetího místa v Kataru a druhého doma v Jerezu. Když si uvědomíme, že takové výkony podal se zdravotním hendikepem, tak pokud bude po zdravotní stránce vše v pořádku, můžeme od něho očekávat ještě daleko silnější výkony.

Doporučujeme

Články odjinud