Raffaele De Rosa pojede v sezoně 2011 s týmem G22

Raffaele De Rosa pojede v sezoně 2011 s týmem G22

Po náročné sezoně 2010 podepsal bývalý jezdec Tech3 smlouvu s týmem Moto2 Pablo Nieta a bude závodit v sedle Moriwaki.

Startovní rošt střední kubatury Moto2 pomalu získává jasnější obrysy a zatím posledním jezdcem, který potvrdil své plány pro druhý ročník šestistovek je Raffaele De Rossa.

Ital letos závodil v týmu Herve Poncharala spolu s Juki Takahašim, ale po skončení sezony 2010 se oba jezdci s Tech 3 rozloučili. De Rosa premiérový ročník Moto2 dokončil na sedmadvacátém místě s nejlepším umístěním v podobě šesté příčky z portugalského Estorilu.

Třiadvacetiletý rodák z Neapole včera potvrdil, že pro rok 2011 spojil síly s týmem G22 za jehož kormidlem stojí Pablo Nieto. "Hrát důležitou roli v takovém týmu jako je G22 mi působí nesmírnou radost," řekl De Rosa. "Tento rok pro mě nebyl příliš pozitivní, ale nikdy jsem nepřestal věřit ve své schopnosti. K budoucnosti přistupuji s velkou dávkou optimismu a jsem připraven zahájit novou a důležitou kapitolu své kariéry."

Ve Valencii si poprvé vyzkoušel svůj nový motocykl s podvozkem od japonského výrobce Moriwaki a nešetřil chválou, když zejména zdůraznil snadnou ovladatelnost tohoto prototypu. Nicméně do dalšího testu zbývá ještě hodně času a Ital se nyní soustředí na kondiční přípravu, která spočívá zejména v kombinaci jízdy na kole a plavání.

"Mým trenérem je Arturo di Mezza, bývalý olympijský chodec na dlouhé tratě, který má pro motocykly velké nadšení a rovněž jezdím motokros s Tony Cerbonem, což je ikona," pokračoval Raffaele De Rosa a závěrem dodal: "Sezona 2011 bude ještě náročnější, protože i když Toni Elías přestoupil, přišel Mika Kallio a to je velmi těžký soupeř."

Doporučujeme

Články odjinud