Ratthapark Wilairot letos může závodit

Ratthapark Wilairot letos může závodit

Jediný zástupce Thajska v mistrovství světa silničních motocyklů loni v prosinci havaroval při jízdě na skútru a do nemocnice v Bangkoku ho převezli s vážným zraněním hlavy a končetin.

Wilairota přímo z místa nehody převezli loni šestého prosince v bezvědomí na jednotku intenzivní péče s podezřením na otok mozku. Lékaři jeho stav stabilizovali a výsledkem bylo, že thajského závodníka týmu Stop and Go čekala šestitýdenní rehabilitace.

Dva měsíce po ošklivé nehodě, při níž zemřel Wilairotův kamarád, byl dvaadvacetiletý jezdec zpátky v nemocnici Bumrungrad v Bangkoku. Tam pod dohledem svého ošetřujícího lékaře  podstoupil řadu vyšetření a výsledkem bylo, že neexistuje nic, co my mu bránilo absolvovat letošní ročník.

Návrat do prostředí světového šampionátu plánuje jezdec týmu Stop and Go na závěrečný test v jihošpanělském Jerezu, který mají nižší kubatury na programu od čtvrtého do šestého března. Pro vedení týmu je to určitě dobrá zpráva, protože na Wilarota čeká rychlá adaptace na stroj FTR.

Doporučujeme

Články odjinud