Ředitelství závodu o příčinách úmrtí

Ředitelství závodu o příčinách úmrtí

Na okruhu v Sepangu uspořádali tiskovou konferenci, kde uvedli příčiny, které vedly k tragickému úmrtí Marca Simoncelliho.

Před novináře předstoupili členové ředitelství závodu v čele s Paulem Butlerem, Claude Danisem, Francem Uncinim, Javierem Alonsem a hlavním lékařem Michelem Macchiagodenem. Paul Butler představil přítomné představitele a předal slovo hlavnímu lékaři.

Doktor Macchiagodena k úmrtí Marca Simoncelliho uvedl: „Je mi líto, že jsem zde a musím referovat o smrti Marca Simoncelliho. V důsledku nehody, kterou měl během závodu a kde došlo ke kontaktu s dalšími jezdci, utrpěl vážné zranění hlavy, krku a hrudníku.“

„V době, kdy jsme ho převzali nebyl při vědomí. Protože došlo k zástavě srdce, už v sanitce začali s obnovou srdeční činnosti. V mobilní klinice byl okamžitě intubovaný a také mu byla odebrána nějaká krev z hrudníku. S obnovou srdeční činnosti se pokračovalo dalších pětačtyřicet minut, ale bohužel v 16.56 hodin místního času, byl prohlášen za mrtvého,“ řekl Macchiagodena.

V případě Colina Edwardse došlo k vykloubení levého ramene, ale jezdec je už v pořádku. Okolnosti nehody se budou velmi důsledně vyšetřovat stejně jako důvod, proč Marco Simoncelli v nejhorším možném momentu přišel o ochranu v podobě závodní přilby.

Doporučujeme

Články odjinud