Rekonvalescenti Crutchlow a Edwards se i přes bolesti drží v elitní osmičce

Rekonvalescenti Crutchlow a Edwards se i přes bolesti drží v elitní osmičce

Cal Crutchlow bojoval o umístění v první řadě, ale v závěru vyjel na měkčích pneumatikách příliš brzy. Colin Edwards má díky poraněným svalům v okolí žeber potíže s dýcháním, ale rovněž bojuje.

V týmu Monster Yamaha Tech 3. jezdci předvádějí, jak rychle a na jaké úrovni je možné vrátit se po zlomenině klíční kosti na trať. Cal Crutchlow necelé dva týdny od zranění bojoval o první řadu a odstartuje ze šestého místa. Colin Edwards si zlomil klíční kost o týden dříve a do Velké ceny Nizozemska se kvalifikoval osmým místem.

Crutchlow byl blízko první řady, do které se nakonec v těsném závěru nevešel. "Pořád jsem spokojený, protože jsem nevěděl, jestli vůbec budu schopen jet. Myslel jsem, že zvládnu několik kol a najednou jsem bojoval o první řadu. Myslím, že jsem vyjel na posledních měkčích pneumatikách příliš brzy, ale rozhodně nemohu být zklamán," uznal. "Je to třetí závod v řadě, ve kterém startuji ze šestého místa. Rameno mě teď opravdu bolí. Největší problém jsou rychlé změny směru, zejména, když jedete naplno. Týden po operaci je to pro mě velmi obtížné. Doufám, že bude zítra pršet, ale dám do toho to nejlepší za každého počasí."

Také Edwards má s podobným zraněním problémy při jízdě na suchu a při změnách směru. "Ráno to bylo fyzicky náročné. Klíční kost, kterou jsem si zlomil v Katalánsku, je fantastická, ale mám poškozené svaly v okolí žeber a je pro mě těžké měnit směr," vysvětloval. "Změnili jsme na motorce několik věcí, aby byla pohodlnější. Je stabilnější a lépe se s ní mění směr. Při zajíždění rychlého kola by to nemusela být výhoda, ale určitě mi to pomůže jet lépe v běžném režimu."

"Mé časy na kolo nejsou tak hrozné, ale v určitých částech tratě je těžké zabrat. Nemám ještě sílu při změnách směru, když jedu na pátý rychlostní stupeň. Mám problémy s dýcháním, ale dnes to máme za sebou. Zítra ráno bych se mohl probudit a cítit se nečekaně lépe. Ale pochybuji, že to tak bude," přiznal dvojnásobný mistr světa superbiků. Věří, že atmosféra závodu ho nakopne a bolesti nebude cítit. Do závodu chce dát maximum na suchu i na mokru.

Doporučujeme

Články odjinud