Repsol Honda je blízko možnosti nasadit tři RC212V

Repsol Honda je blízko možnosti nasadit tři RC212V

Podoba továrního týmu Hondy začíná pro příští ročník motocyklového šampionátu postupně získávat jasnější obrysy, Repsol navýší podporu vlajkové lodi japonského výrobce a vyřeší tak otázku, co s Doviziosem.

U HRC nemají v posledních měsících klidné spaní, protože musí řešit hned několik problémů najednou. V první řadě to měl být separátní tým pro Casey Stonera, podporovaný jiným sponzorem, ale takové řešení ztroskotalo hned na začátku. Najednou zůstal jaksi ´navíc´ Andrea Dovizioso, jakožto současný jezdec tovární skupiny, ale bez smlouvy pro rok 2011.

Honda na Doviziosa určitým způsobem naléhala, aby přestoupil do Gesiniho týmu, kde měl slíbenou plnou tovární podporu. V Aragónu také Livio Suppo uvedl, že v roce 2011 pojede čtveřice továrních jezdců Hondy, kteří mají smlouvu přímo s HRC – Casey Stoner, Dani Pedrosa, Andrea Dovizioso a Marco Simoncelli.

Situace se rázem změnila potom, co tým Interwetten pro sezonu 2011 nezískal potřebnou finanční podporu a jediný Japonec v MotoGP Hiroši Aojama najednou neměl jisté místo. To samozřejmě Honda a ani promotér šampionátu Dorna nechtěli dopustit, takže Aojama pojede s nejvyšší pravděpodobností u Gresiniho se Simoncellim. A kde Dovizioso?

Po závodu v Austrálii se ale objevila informace, že se nakonec španělský petrochemický gigant Repsol podařilo přemluvit a ten v roce 2011 navýší svou podporu továrního týmu Hondy z deseti miliónů na patnáct, což umožní vznik stáje s třemi jezdci – Stonerem, Pedrosou a Doviziosem. Všichni tři jezdci a jejich týmy by měli fungovat na podobném principu, jak v letošním roce Fiat Yamaha.

Doporučujeme

Články odjinud