Roger Lee Hayden si zatím zvyká

Američan včera po dlouhé době usedl do sedla stroje třídy MotoGP a vyrazil na svůj domácí okruh s Hondou RC212V týmu LCR, kde nahradil pro závod v Laguně Seca zraněného De Punieta.

Bratr Nickyho Haydena z Ducati už v Laguně kdysi závodil, jenže to už bylo dávno a také to byl jiný stroj. V pátek se ani tak nezaměřili na časy na kolo jak na nastavení motocyklu, které bude pro Američana totálně rozdílné. Sedmadvacetiletý Hayden zvládl kolo za 1´25,432 sekundy a umístil se na sedmnáctém místě.

„Na první hodinu tréninku to nebylo tak špatné a užíval jsem si to!“ řekl Roger Lee Hayden. „V tomto prvním tréninku jsem chtěl najet maximum kilometrů. Už nějakou dobu jsem nejezdil na  uhlíkových brzdách a některé další aspekty motocyklu jsou velmi rozdílné od toho, co jsem používal.“

„Jak trénink pokračoval chlapi z týmu na motorce provedli nějaké změny, aby mi pomohli a já se na stoji cítil pohodlněji. Těším se až se zítra na motorku vrátím a uvidím, zda můžu jezdit rychleji,“ uvedl Roger Le Hayden, náhradní jezdec za zraněného Randy De Punieta.

Doporučujeme

Články odjinud