Romagnoliho možná u Fiat Yamahy nahradí Zeelenberg

Podle britského Motorcycle News je Wilco Zeelenberg možným kandidátem na pozici manažera týmu Jorge Lorenza u tovární Fiat Yamahy. Zeelenberg stál v letošním roce za kormidlem vítězného týmu Cala Crutchlowa, který vyhrál světový šampionát Supersportu.

S příchodem Jorge Lorenza do týmu Fiat Yamaha byl manažerem jeho týmu od roku 2008 Daniele Romagnoli. Itala ale práce manažera nenaplňovala, protože v předchozích letech zastával pozice zaměřené hlavně na vše, co se týkalo techniky závodních strojů a tak letos v Austrálii oznámil svůj odchod z týmu.

Romagnoli učinil těžké rozhodnutí opustit nejlepší tým v mistrovství světa a vydal se hledat své profesní štěstí jinam. Fiat Yamaha od té doby hledá adekvátní náhradu a právě Zeelenberg může všechny jejich požadavky splňovat.

Yamaha pod tíhou celosvětové ekonomické situace ukončila působení továrního týmu ve světové sérii Supersport. Cal Crutchlow je spolu Jamesem Toselandem jezdcem tovární Yamahy v mistrovství produkčních motocyklů a tak kroky duchovního otce jejich letošního úspěchu ve WSS možná logicky povedou právě do MotoGP k Jorge Lorenzovi.

Wilco Zeelenberg je sám bývalý závodník. První závod ve světovém šampionátu absolvoval v roce 1986 s 80ccm motocyklem značky Casal. Od roku 1988 závodil ve čtvrtlitrech a ve stejné kubatuře také v roce 1995 svou kariéru jezdce mistrovství světa silničních motocyklů ukončil. Vyhrál jeden závod Grand Prix a celkem jedenáctkrát se postavil na stupně vítězů. Nejlepším výsledkem bylo celkové čtvrté místo v roce 1991.

Doporučujeme

Články odjinud