Rossi celkem spokojený, Hayden závod nedokončil

Rossi celkem spokojený, Hayden závod nedokončil

Z pohledu Valentina Rossiho podařený závod, kde za podpory svých fanoušků nakonec obsadil sedmou příčku. Nicky Hayden nebude na San Marino opět vzpomínat v dobrém, protože ani letos cílem neprojel.

V první polovině závodu byl Rossi blízko umístění na čtvrtém místě, ale ke konci už ztrácel. To je pro Ducati pozitivní zjištění, na kterém bude intenzivně pracovat jejich testovací tým v Mugellu. Pro závod v Aragonsku tak připraví opět o něco lepší prototyp GP11.1. V sázce je stále vítězství v závodu, i když se nyní jeví velmi vzdáleně.

„Jsem spokojený, protože jsme to ani nečekali,“ řekl úvodem Valentino Rossi. „Nepředpokládal jsem, že se dokážu udržet druhé skupiny, což je právě teď našim cílem a my to naopak zvládli celou první polovinu závodu. Zatím jsme nebyli schopni útočit, jak bychom chtěli, ale v každém případě to už bylo lepší.“

„Dnes ráno jsme na předku udělali dobrou změnu. Kdybychom ji nasadili včera, tak jsme dnes mohli startovat mnohem blíž předním příčkám. Nicméně je to jeden z mých nejlepších závodů roku, i když si samozřejmě musíme pamatovat, že tu mluvíme o sedmém místě,“ dodal závěrem Rossi.

Okruh v Misanu se pro Nicky Haydena stává prokletím. Na pobřeží Jadranu prostě Američan  naposledy bodoval v roce 2007 a od té doby trží poměrně dlouhou řadu neúspěšných pokusů prolomit tuto smůlu. Dnes jeho naděje skončily pádem ve třetím kole. „Zklamání. Tým přes noc odvedl dobrou práci a já byl ráno rychlejší než v sobotní kvalifikaci.“

„Dobře jsem odstartoval a měl pocit, že mám v závodu dobré šance. Pak jsem při výjezdu z patnácté zatáčky přišel o předek a byl najednou dole. Díval jsem se na data a opravdu si nejsem jistý proč k tomu došlo,“ řekl zklamaně Nicky Hayden.

Doporučujeme

Články odjinud