Rossi: Je na devětadevadesát procent jisté, že zůstanu u Yamahy

Informace o Stonerovi a Hondě rozvířily klidné vody v MotoGP, italští fanoušci už na rudé GP11 vidí Valentina Rossiho, ale ten na to vcelku jednoznačně odpověděl, když uvedl, že u Yamahy se vší pravděpodobností zůstane.

Devítinásobný šampion byl spojován s přestupem k Ducati v minulém roce, když dal Yamaze na vědomí, že si nedovede představit, že by dokázali podporovat dva špičkové jezdce. Později pak řekl, že na personální záležitosti týmu nemá absolutně vliv a u továrního týmu Yamahy by rád zůstal.

Italský jezdec se zná velmi dobře s technickým ředitelem Ducati, ale ohledně odchodu od Yamahy v této chvíli neuvažuje. „S Filipo Preziosim máme přátelský vztah, který trvá již pěknou řádku let. Ale mimo to, tam není jakýkoliv druh jednání s Ducati. Je na devětadevadesát procent jisté, že zůstanu u Yamahy,“ uvedl Rossi pro Gazzetta dello Sport.

Také Preziosi řekl, že v současné době jsou šance na získání Rossiho hodně slabé. „S Valentinem jsme o tom mluvili, ale je to velmi vzdálená možnost. Máme výborné vztahy na osobní úrovni, ale nikdy tu nenastala situace, kdybychom si sedli a jednali od doby, kdy dal Vale jasně najevo, že u Yamahy chce zůstat,“ řekl Preziosi.

Preziosi rovněž potvrdil, že nyní budou muset čelit velké výzvě, která spočívá v tom, aby si v týmu udrželi Casey Stonera. Jejich bývalý manažera týmu Livio Suppo odešel ke konkurenční Hondě a moc rád by tam přivedl také Australana, s kterým jak uvedl, zatím žádnou smlouvu nepodepsal.

„Když nám Livio oznámil odchod k jinému týmu, okamžitě řekl, že by udělal vše, aby od nás Stonera odvedl,“ uvedl Preziosi. „Casey nám také řekl, že měl s Hondou kontakty. Ví ale o tom, že s ním chceme i nadále pokračovat a co je nejdůležitější, je nyní s motocyklem spokojený. Pokud je mi známo, tak zatím nic nepodepsal. Livio mi to řekl, je to přítel a já mu věřím.“

Dle slov Preziosiho je jasné, že by u Ducati také uvítali služeb Jorge Lorenza, pokud by byl ovšem volný, když závěrem dodal: „Lorenzo je velmi zajímavý jezdec, je velmi mladý a nyní je také vedoucím jezdcem šampionátu. Nicméně je zatím brzy na uzavření jakékoliv dohody. Musíme počkat do léta.“

Doporučujeme

Články odjinud