Rossi je ohledně prvního testu v Sepangu optimistou

Rossi je ohledně prvního testu v Sepangu optimistou

Italský šampion v polovině listopadu podstoupil dlouho plánovanou operaci pravého ramene, při níž se zjistilo, že rozsah poškození je mnohem vážnější než se původně předpokládalo.

Z toho důvodu si nikdo netroufl říct zda Rossi bude začátkem února v plné kondici nebo dokonce, zda do Sepangu vůbec odjede. Tým operatérů sice tvrdil, že se pokusí Rossiho léčbu urychlit, ale stále platilo, že při takovém druhu zranění je pooperační doba léčby minimálně devadesát dní.

Od operace, která proběhla čtrnáctého listopadu, uplynuly dva týdny. V těchto dnech Rossimu odstranili stehy a Ital je připraven začít v rámci možností posilovat vše mimo operovaného ramene. Navíc zůstává optimistou, co se týče jeho připravenosti pro první test roku 2011, který proběhne začátkem února v Malajsii.

„Nyní podstupuji rehabilitaci ramene a situace se zlepšuje,“ uvedl Valentino Rossi na svých internetových stránkách. „Jsou to dva týdny od operace a doktor Porcellini mi už odstranili stehy. Můžu se teď vrátit do tělocvičny, abych trénoval přinejmenším ostatní části těla a pokračoval v práci s ramenem, i když je to jen pasivní rehabilitace, abychom zajistili, že neztratím ohebnost.“

„Za dva týdny už zahájím aktivní cvičení v bazénu a tělocvičně, abych byl připravený na třídenní test začátkem února. Budeme muset sebou hodit, jak rychle to jen půjde, ale doufám, že budu v dobré kondici pro první test roku 2011 s Ducati v Sepangu,“ řekl Valentino Rossi.

Doporučujeme

Články odjinud