Rossi: Lorenzo a Stoner mají svůj vlastní styl

Ital před odjezdem do Kataru mimo jiné uvedl, že by rád závodil minimálně do roku 2012, při výběru týmu pro rok 2011 nepodlehne emocím a největšího soupeře vidí v Jorge Lorenzovi.

„Myslím, že na nejvyšší úrovni můžu závodit ještě další tři roky,“ řekl Rossi pro Motosprint. „Závodění na motorkách je něco, co mám v životě nejraději.“

Mistr světa otevřeně přiznal, že by mohl zvážit odchod od Yamahy, protože nevěří, že tento tým může dál pokračovat společně s oběma špičkovými jezdci (Rossi a Lorenzo) v jedné garáži. Pokud by k tomu opravdu došlo, Rossi vidí právě Ducati jako svůj nejpravděpodobnější cíl.

Slavný Ital v italském týmu a na italském motocyklu je snem mnoha fanoušků, zejména pak těch italských, ale Rossi nicméně jedním dechem dodává, že pokud nastane taková situace, tak ve své volbě zvolí zcela určitě pragmatický přístup.

„Dřív než se rozhodnete pro změnu musíte být přesvědčeni, že jdete někam, kde se budete cítit lépe a pro mě je v této chvíli velmi těžké uvažovat o nějakém jiném místě, kde se budu cítit lépe než u Yamahy,“ uvedl Rossi pro Motosprint.

„Bylo by zajímavé přestoupit někam jinam, protože například Ducati je italský tým a fanoušci by byli rádi, ale ve finále se nejde rozhodovat jen na základě emociálních důvodů. Musíte také myslet na to, že tam budete muset pracovat. Takže uvidíme.“

Jorge Lorenzo je podle Valentina Rossiho jeho největším soupeřem v šampionátu aniž by nějak snižoval roli Casey Stonera, který je samozřejmě rovněž silným rivalem v boji o titul. Nicméně Lorenzo je Italův týmový kolega a to je zcela jiná situace.

„Lorenzo je dobrý v předjíždění. Když dojede jezdce před sebou a potřebuje pokračovat rychle dál, okamžitě ho předjede,“ pokračoval Rossi. „Určitě víc jak Stoner. Při těsných soubojích mi Lorenzo přijde jako nejtěžší soupeř. Musím uznat, že také z toho důvodu je s ním radost bojovat. Lorenzo se takovým situacím nevyhýbá.“

„Každý z nich má svůj vlastní styl a je těžké říct, který je lepší, protože oba mají své silné i slabé stránky. Nicméně můžu říct, že Lorenzo se mi trošku víc podobá, zatímco Stoner je jiný, je velmi instinktivní a dokáže jet okamžitě velmi rychle,“ řekl Valentino Rossi.

Doporučujeme

Články odjinud