Rossi mezi nejlepšími sportovci světa

Světová média řadí Itala Valentina Rossiho mezi takové osobnosti sportovního nebe jakými jsou Usain Bolt, Roger Federer nebo Michael Phelps.

Koncem roku zástupci světových médií představili svůj pohled na to, kdo patří v posledním desetiletí k nejlepším sportovcům světa. Rossi má s celkem sedmi tituly v královské kubatuře MotoGP své místo v motocyklovém mistrovství jisté, ale nyní je také považován za jednoho z nejlepších sportovců posledního desetiletí.

Metody hodnocení se různí, ale většinou hlasují buď samotní sportovci nebo čtenáři předních světových deníků, jenž rozhodují o skutečnosti, kdo má tu čest být zařazen mezi nejlepší z nejlepších. V Itálii je Rossi jasnou jedničkou. Přes čtyřicet procent čtenářů prestižní Gazzetta dello Sport považuje za nejlepšího sportovce právě třicetiletého Valentina Rossiho.

Motocyklový šampion tam vede s výrazným náskokem před druhým švýcarským tenistou Rogerem Federerem s necelými čtrnácti procenty, třetím atletem Usainem Boltem, světovým a olympijským vítězem na sto a dvě stě metrů a pilotem formule 1 Michaelem Schumacherem, jemuž s necelými osmi procenty patří čtvrtá příčka před fotbalovým mužstvem Itálie s šesti procenty.

Podobný výsledek představil italský Tuttosport, kde Rossi získal devětačtyřicet procent, druhý Bolt přes dvanáct a Federer jedenáct procent. Španělský deník El Mundo zaregistroval celkem třicet tisíc hlasujících čtenářů, kde byl tentokrát se sedmadvaceti procenty první Federer, druhý Rossi získal sedmnáct procent a třetí příčku obsadil s dvanácti procenty král plaveckých bazénů Michael Phelps.

Prestižní El Pais požádal sportovce, aby sami zvolili toho nejlepšího za rok 2009. S celkem sedmačtyřiceti hlasy vyhrál fenomén atletických stadiónů  Usain Bolt. Šestnáct hlasů stačilo Valentinu Rossimu na druhou pozici, což znamenalo, že dokázal porazil takové hvězdy  jako například třetího fotbalistu FC Barcelony Lionela Messiho nebo čtvrtého hráče týmu z NBA Memphis Grizzlies v podobě Marca Gasola.

V prestižním francouzském L´Equipe hlasovali novináři, kteří mají vlastní systém výběru a ten rozhodl, že Valentino Rossi obsadil třetí místo za atletem Usainem Boltem a tenistou Rogerem Federerem. V tomto hlasování tak italský motocyklový šampion porazil domácí hvězdou v podobě mistra světa v rallye Sébastiena Loeba.

Doporučujeme

Články odjinud