Rossi možná pojede v německém Sachsenringu

Návrat Valentina Rossiho zpět do seriálu mistrovství světa silničních motocyklů bude možný o něco rychleji než se původně předpokládalo, když po nehodě v Mugellu padl termín závodu v Brně.

Ital si během druhého tréninku na Velkou cenu Itálie zlomil holenní kost a podle lékařů byl vyřazen ze hry minimálně do desátého podniku sezony v České republice. Samotný Rossi se nechal slyšet, že na závodní dráhu nevyjede dřív než bude stoprocentně fit a operatér nemocnice ve Florencii Doktor Buzzi okamžitě po druhé operaci řekl, minimálně šest měsíců léčby.

Od Mugella nám zatím uplynul jen měsíc a italská Gazzetta dello Sport už hovoří o Rossiho návratu zpět, protože ten už ve čtvrtek má pravděpodobně v Misanu nasednout na silniční Yamahu R1 a zjistit v jakém stavu je jeho zranění holenní kosti a ramene, před jeho možným návratem do mistrovství závodem v německé Grand Prix s datem 18. července.

„Od začátku jsem předpokládal kratší dobu rekonvalescence,“ uvedl pro Gazzetta dello Sport Doktor Claudio Costa z Mobilní kliniky. „Cílem určitě nebylo závodit za každou cenu, ale aby se mu jeho zranění hojilo rychle. Operativně byly vloženy čtyři šrouby, které specifickým způsobem fixují velkou sponu tak, aby mu co nejdříve umožnilo chodit i v případě, že kost není ještě dostatečně srostlá.“

„Koneckonců, tato spona známá také pod názvem ´Kuncher´ byla vyrobena proto, aby umožnila posílat zraněné vojáky rychleji zpět do bojových linií … . Valentino by dokázal najít potřebný entuziasmus k tomu, aby závodil ihned,“ pokračoval Doktor Costa, když hovořil o tom, co bude až se test v Misanu ukáže jako pozitivní, ale zároveň varoval před návratem dřív než bude Rossi plně uzdravený.

„Další nehoda by už byla problém. Vložená spona je ale velmi velká a šrouby můžou prasknout jen na základě výrobní vady,“ řekl závěrem Doktor Claudio Costa.

Doporučujeme

Články odjinud