Rossi si věřil na pole position, ale stejně jako Lorenzo upadl

Kvalifikace obou jezdců Fiat Yamahy skončila pádem, ovšem zatímco Lorenzo se s motorkou pral celou dobu, Rossi byl přesvědčený, že dokáže bojovat o první místo.

Lorenzovi se nepodařilo najít optimální nastavení přední části motorky. "Nebyl jsem rychlý a musel jsem příliš riskovat," vysvětloval Španěl. "Pak jsem udělal chybu a motorka odletěla! Opravdu doufám, že motor bude pro zítřek v pořádku. Naštěstí jsem se nezranil a okamžitě jsem mohl vstát. I tak jsme v první řadě a nemůžeme být pořád první! Myslím, že to zítra bude těžký závod, ale uvidíme, jak dokážeme vylepšit nastavení a jak to dopadne."

Zatímco Lorenzova motorka skutečně odletěla v kotrmelcích, Rossi ji jen ´lehce´ položil při low-side v předposlední zatáčce. "Jsem OK, žádné ze svých zranění jsem si nezhoršil, což je nejdůležitější," konstatoval Ital, jenž má tento víkend oznámit, pro koho bude jezdit příští rok. "Snažil jsem se zajet nejlepší kolo a ztratil jsem předek, takže možná nám pořád trochu chybí přilnavost."

"Když jsem upadl, byl jsem opravdu naštvaný, protože si myslím, že jsem mohl získat druhé místo nebo dokonce pole position! Kromě té chyby jsem velmi spokojený, protože si na motorce věřím a dnes jsem si jezdění užíval. Myslím, že zítra můžu být konkurenceschopný. Důležitý bude warm-up, protože potřebujeme trochu zlepšit můj cit na předku motorky. Také uvidíme, jaké bude počasí!"

Doporučujeme

Články odjinud