Rossi správně načasoval předjížděcí manévr

Lorenzo měl Itala předjet dřív a ujet.

Pouhá setina sekundy rozhodla o tom, který jezdec stáje Fiat Yamaha zvítězí ve Velké ceně Německa na Sachsenringu. V dramatickém finiši zvítězil Valentino Rossi a vstoupil tak v počtu vítězství do druhé stovky. Jorge Lorenzo skončil druhý.

Rossi sice startoval z pole position, ale na pár kol klesl za Caseyho Stonera. O vedení Itala na chvíli připravil také Lorenzo, ale obhájce titulu se v předposledním kole vrátil do čela a vítězství už nepustil.

"Byl to další fantastický závod, další skvělá bitva se Stonerem a pak také s Jorgem až do posledního kola," rozplýval se Rossi. "Dokázal jsem předjet Caseyho a ujíždět mu, ale viděl jsem, že Jorge ho předjel taky. Bojovat s Jorgem pak bylo těžší."

Rossi věděl, že v posledním kole musí být v čele, protože na německé trati, kterou jezdci díky množství zatáček označují jako "Mickey Mouse okruh", se obtížně předjíždí. "V klíčových bodech tratě jsem se pak snažil být rychlý," dodal.

"Všichni jezdci z čela šampionátu byli velmi blízko. Bylo to zábavné, ale také velmi obtížné. Došlo k několika předjetím, protože každý z nás měl trochu jiné pneumatiky a díky tomu se naše motorky různě chovaly," vysvětlil Rossi, který byl spokojen, že se mu díky čtvrtému vítězství v sezoně podařilo zvýšit náskok v čele šampionátu.

Naopak těsně druhý Lorenzo byl z výsledku zklamán. "Moc spokojen nejsem, ale opět jsme dojeli na pódiu, což je pro nás velmi důležité, protože šampionát je stále otevřený," řekl pro italskou televizi.

"Problém byl ve špatné strategii. Potřeboval jsem Valentina předjet dřív, protože když se vrátil do čela, chodil na rovince na brzdy vždy velmi pozdě a nebylo možné ho předjet," vysvětloval Španěl. "Kdybych zaútočil dřív, možná jsem mohl ujet. Valentino je velmi dobrý na brzdách. Ještě nejsem připraven na to, abych ho porážel. Pracujeme na tom a možná to jednoho dne dokážeme."

Doporučujeme

Články odjinud