Rossi testuje GP12 na dráze v Mugellu

Rossi testuje GP12 na dráze v Mugellu

Ital dnes opět testuje litrový prototyp Ducati GP12, který tentokrát probíhá na domácím okruhu v Mugellu, kde jen nedávno položili kompletně nový povrch pětikilometrového okruhu.

Devítinásobný mistr světa se tak téměř po roce vrací na dráhu, kde loni těžce havaroval a nadvakrát si zlomil holenní kost. Díky testu GP12 tak určitě získá představu o novém povrchu, což pak využije při závodním víkendu v Toskánsku.

Podle italského gpone.com, je testu přítomen šéf Rossiho týmu Vittoriano Guareschi spolu s testovacím týmem italského výrobce a jejich zkušebním jezdcem Francem Battainim. Po testech v Jerezu měli technici určitě co zlepšovat a nyní si v praxi ověří, zda byl jejich postup správný.

Ducati chce uspět v letošním ročníku mistrovství světa s poslední osmistovkou GP11, ale další test litrového prototypu naznačuje, jak je pro ně důležitá příprava nového stroje pro rok 2012. Rossi už testoval jednou v Jerezu, jeden den testoval také Nicky Hayden a v Mugellu Ducati využije už třetí den z celkových osmi možných.

Honda testovala svůj nový prototyp dva dny v Jerezu, ale pouze s Casey Stonerem, protože Dani Pedrosa si v závodu Velké ceny Francie způsobil zranění a testu se tak nemohl zúčastnit. Yamaha bude litrový prototyp testovat po Velké ceně Itálie v Mugellu a Suzuki své plány pro rok 2012 zatím vůbec neoznámila.

Doporučujeme

Články odjinud